ANNONS

5 recept på klassisk vardagsmat

/

vegetarisk stroganoff, quornstroganoff

Foto: Photographer: Sebastian Niemi Ca


 
Hej hallå,
Här firar vi sportlov för fullt. Och i ärlighetens namn känner jag mig lite redo att låta barnen återgå till fritids och förskola redan i morgon. Jäklar vad det kan tjafsas alltså. Men i morgon är en ny dag, kanske har vi laddat upp med lite mer sömn, så vi hoppas på att humöret är bättre. Planen är att åka till Avesta och bada. Det blir nog bra.
Idag tänkte jag bjuda på en veckoplanering som innehåller 5 recept på klassisk vardagsmat. Ni vet sånt där iallafall jag som är född på 80-talet är uppvuxen på. Och som vi fortfarande äter.
Som stroganoff. Som barn åt vi den alltid gjord på hot dogs. Men jag brukar göra den på quorn. Det tycker jag blir gott!
currykyckling, curry

Foto: Photographer: Sebastian Niemi Ca


En annan klassiker hemma i min familj, både som barn och vuxen är kyckling i currysås. Det här går alltid hem när jag serverar det till barnen och dom äter som hästar!
vardagsmat, middag, pasta

Foto: Photographer: Sebastian Niemi Ca


Förra veckan gjorde vi stuvade makaroner med stekt korv. Även det gick hem hos alla i familjen kan jag säga. Det riktigt lös om Sebastians ögon. Jag gjorde min tallrik helt vegansk genom att använda en vego-korv. Men det gör ni ju precis hur som passar er familj.

Foto: Photographer: Sebastian Niemi Ca


Klassiska köttbullar med gräddsås. Alltså, det är väl få saker som faktiskt slår det? Eller hur!
vegetarisk köttfärssås, vegofärs, vegosås, vegetarisk pastasås

Foto: Photographer: Sebastian Niemi Ca


Som barn på 90-talet var spagetti och köttfärssås en stående maträtt. Här har jag gjort en lite mer klimatsmart variant. Som jag drygat ut med lite rotfrukter. Perfekt om man inte har tillräckligt med färs i frysen för en hel måltid. Hur bra som helst!
Nu ska jag jobba en liten stund till, sen blir det att stoppa barnen i säng och förbereda inför morgonens bad-utflykt.
I morgon är det ju dessutom fettisdagen, det har ni väl inte missat antar jag? Är ni sugna på något smarrigt så hittar ni 8 (!!) härliga recept att testa här!
 

1
1

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Följ mig på Instagram!

@linneasskafferi
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00