ANNONS

Havregrynsgröt med jordnötssmör

/

havregrynsgröt, grötens dag, frukost

Foto: Photographer: Sebastian Niemi Ca


Näst efter chokladbollens dag så är nog idag min bästa temadag. För idag är det grötens dag. Eller, det är till och med World porridge day. Alltså firas dagen i hela världen. Och självklart firas dagen allra bäst genom att äta just gröt. Vilket jag ju iof gör varje dag. Men ändå.
Så här såg min gröt ut i morse. Skoja bara. det gjorde den INTE. Men den smakade ungefär som på bilden. För helt vanlig havregrynsgröt blir ju så mycket roligare när man adderar massa goda toppings. Som jordnötssmör, frön och bär. MUMS!
havregrynsgröt, grötens dag, frukost

Foto: Photographer: Sebastian Niemi Ca


Jag har nästan eller aldrig sylt på gröten. Men gärna lite färsk frukt. Som banan eller äpple. Eller frysta bär. Då gillar jag blåbär eller svarta vinbär bäst. Och till det, en liten hanterbar sked jordnötssmör. MUMS!
havregrynsgröt, grötens dag, frukost

Foto: Photographer: Sebastian Niemi Ca


Nuförtiden kokar jag alltid min gröt på någon form av mjölk. Det gör sjukt stor skillnad, jag lovar. Har ni inte testat, så gör det!
Sedan undviker jag att stormkoka gröten. Låt den istället koka upp i vatten, tillsätt sedan mjölk och låt sedan gröten stå och svälla under lock på väldigt svag värme i cirka 15 minuter. Vispa om med en visp och vips har du världens godaste havregrynsgröt.
Krämig havregrynsgröt 2 port:
2 dl havregryn
2 dl vatten
ca 2 dl havremjölk eller annan mjölk
ev salt
 
Blanda havregryn och vatten i en kastrull. Låt koka upp och rör om. Tillsätt sedan havremjölken och sänk värmen. Låt gröten stå och svälla under lock i cirka 15 minuter. Rör om och tillsätt ev mer mjölk om gröten känns för tjock.
Toppa gröten med valfri topping och njut av en mumsig frukost, lunch, mellan eller kvällsmål 🙂
Här hittar ni fler mumsiga grötrecept:

 
Gillar ni gröt? Som ni kanske anat vid det här laget älskar  jag gröt. Så himla gott!!

0
1

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00