ANNONS

Linsbolognese

/

inlägget innehåller annonslänkar

vegetarisk, vegansk, linsbolognese

Photographer: Sebastian Niemi Ca


Pasta med en enkel pastasås är mat som alltid uppskattas hemma. Och det är perfekt mat att laga om man vill passa på att äta lite mera vegetariskt! Och båda barnen åt varsin stor portion, vilket alltid är en bra recension. Här har jag gjort en linsbolognese på röda linser. Det är gott, nyttigt och skapligt billig mat. Vilken pasta man väljer att servera till är ju upp till var och en. Helt vanlig, fullkornspasta eller kanske någon bönpasta? Faktiskt så åt jag quinoa till och det var också supergott!


vegetarisk, vegansk, linsbolognese

Photographer: Sebastian Niemi Ca


Det jag ibland saknar med vegetariska såser är att man inte har det där djupet som det kan bli när man använder kött. Även om jag liksom inte tycker om själva smaken av kött. Men det fixade jag den här gången faktiskt. Genom att använda både balsamvinäger och 

Tamarisoja.

 Då fick linsbolognesen ett annat djup, mera smak liksom! Så det kommer jag definitivt använda även framöver i min matlagning.


Just nu sitter jag på Loppikontoret och arbetar, vi ska ha lite sommaravslutning i eftermiddag. Så mysigt! Känns helt galet att skolorna slutar i morgon. Jag känner att det är en hel del jobb kvar att få undan innan någon form av semesterkänsla infinner sig! Men jag har cirka två veckor kvar nu, sen blir barnen hemma på heltid resten av sommaren. Även om jag har en del jobb inbokat under sommarlovet så får det lösa sig.


vegetarisk, vegansk, linsbolognese

Photographer: Sebastian Niemi Ca


Allra godast är det att äta detta dagen efter. När det liksom har stått till sig över natten. Ett annat alternativ är att göra detta i en Crock Pot. Då får liksom såsen stå många, många timmar och gotta till sig på låg värme.


Jag tycker just linser behöver riktigt lång tid i en slökokare för att gå klart. Därför är detta perfekt mat att köra igång tidigt på morgonen och så är det klart när man kommer hem efter arbetet sen!Linsbolognese:


1 gul lök


2 vitlöksklyftor


2 msk tomatpuré


2 stora morötter


2 fp krossade tomater


torkad oregano


torkad timjan


2 grönsaksbuljongtärningar


1/2 dl balsamvinäger


1 msk tamarisoja


svartpeppar


salt


2 dl röda linser


ca 4 dl vatten


färsk basilika


Skala och finhacka lök och vitlök. Stek detta mjukt i en gryta. Tillsätt tomatpuré och fortsätt steka på medelvärme några minuter.


Grovriv morötterna och låt de steka med i grytan. Ha sedan i krossade tomater, oregano, timjan, biljon, balsamvinäger, soja, salt, peppar, linser och vatten. Låt allt koka under lock tills linserna mjuknat helt, ca 20-30 minuter Tillsätt ev mer vatten om såsen känns för tjock.


Finhacka färsk basilika och blanda i när såsen kokat klart.


Servera pasta, quinoa eller grönsaker till.Ett perfekt alternativ till klassisk köttfärsås <3


2

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00