ANNONS

Våfflor med glass och chokladsås

/

 våfflor

Åh du ljuva lördag!


Äntligen tid för en långfrukost, brunch, långlunch eller en riktigt god middag. Och det finns faktist en sak som passar till alla dessa tillfällen, nämligen våfflor! Frukostvåfflor, smarriga våfflor till brunchen med flera olika toppingar, eller varför inte våfflor till dessert efter en riktigt god middag? Här har jag lyxar till mina våfflor och serverat dom med hemgjord glass och chokladsås. En dessert som passar stora som små! Chokladsåsen har jag smaksatt med päronlikör, men det är ju helt en smaksak!


våfflor

Photographer: Sebastian Niemi Ca


I förmiddags tog pappa med båda barnen till badhuset så jag och Sebastian kunde dra igång helgens lilla renoveringsprojekt. Nämligen att tapetsera om i vardagsrummet. Det kommer att bli så bra. Jag la upp lite filmer på Insta Story tidigare idag om hur det går med allt! Vi köpte nya soffor för ett par veckor sedan och dom kommer att passa så mycket bättre in i rummet när det blir lite annan färg på väggarna!


Eftersom hela vardagsrummet är urplockat och hela matrummet är fullt med alla grejer från vardagsrummet har vi nu krupit ner hela familjen i vår säng för att kolla Melodifestivalen. Efter att barnen var i badhuset hämtade jag upp dom då det var dags för barnkalas hos deras en kompis. Så vi har två ganska trötta killar här i sängen nu. Trötta men nöjda! Precis som det ska vara 🙂



Våfflor med glass och chokladsås med päronkonjak:


Våfflor:


3 1/2 dl vetemjöl


2 tsk bakpulver


1 tsk salt


1 tsk strösocker


2 1/2 dl mjölk


2 dl kallt vatten


100 g smör


Blanda alla torra ingredienser och ha i mjölken, blanda om och tillsätt sedan vattnet. Smält smöret och låt det svalna lite.


Ha i det smälta smöret och rör till en jämn smet. Grädda till frasiga våfflor. För att de skall behålla sin frasighet, lägg upp dem på galler istället för på hög.


Chokladglass:


5 dl vispgrädde


1 burk sötad, kondenserad mjölk ca 400 g


100 g mjölkchoklad


100 g mörk choklad


Vispa grädden tills mjuka toppar bildas, häl försiktigt i burken med kondenserad mjölk.


Finhacka chokladen och smält den i ett vattenbad. Låt den svalna något innan du rör i den i grädden. Blanda väl. Häll upp i en avlång brödform och ställ in i frysen i minst 4 timmar.


Världens godaste chokladsås med päronkonjak:


1 msk smör


1 msk Xanté


1 1/2 msk kakao


1 msk sirap


2 msk strösocker


1 dl grädde


1 nypa flingsalt


Smält smöret i en kastrull, tillsätt päronkonjaken. Ha i kakaon och rör om. Tillsätt sirap, socker, grädde och flingsalt. Låt allt koka ihop. Servera ljummen.


Till servering:


färska päron


färska jordgubbar


Lägg upp en frasig våffla på en tallrik. Skiva päronet och fördela över våfflan. Skopa upp tre fina kulor av glassen och ringla sist över chokladsåsen. Dekorera med ett par färska jordgubbar.

2

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00