ANNONS

Veckans mat

/

vegetarisk lasagne

Foto: Photographer: Sebastian Niemi Ca


Hej måndag och hej alla nya läsare som hittat hit den sista tiden. Varmt välkomna 🙂
Varje måndag brukar jag lägga upp en matplanering inför veckan. Ibland har jag lite olika teman på matplaneringarna, och ibland blir det bara en varierad, planerad mat-vecka. Som den här veckan. Då hittar ni allt från vego-lasagne, till ugnspannkaka och urgoda kycklingnachos.
Men först ut denna måndag är som sagt en smarrig vegetarisk lasagne. Det finns ju så många olika varianter på vegetarisk lasagne, men jag gör nästan alltid min på keso istället för ostsås. Dels för att det går superfort men så känns det också lite nyttigare. I just den här har jag använt bönpasta, men det går såklart precis lika bra med vanliga lasagneplattor. Gärna färska!
kotlettgryta med svamp

Foto: Photographer: Sebastian Niemi Ca


Den här kotlettgrytan med svamp är en riktigt sotfavorit. Men jag funderar på att byta ut fläskköttet mot kyckling nästa gång. Det borde också bli supergott!
lax i ugn

På tal om favoriter .Lax i ugn, under ett lager av färskost. Så enkelt och så gott! Bästa vardagsmaten!!
ugnspannkaka

Foto: Photographer: Sebastian Niemi Ca


Ugnspannkaka är en riktig räddare i nöden när ork, energi och råvaror tryter hemma. Peta i rester av korv, potatis, lök, köttbullar, ja i princip vad som helst kan man ju peta i. Eller servera den precis som den är.
kycklingnachos

Foto: Photographer: Sebastian Niemi Ca


Äntligen fredag och vad passar bättre än en rejäl omgång nacho? Här är en variant på kycklingnachos som jag har ostgratinerat innan. Så. Himla. Gott!!! Kräver lite förberedelser, men det är det så värt!
pollykladdkaka

Foto: Photographer: Sebastian Niemi Ca


Avsluta veckan på topp! Bjud arbetskamrater eller familjen på en riktig höjdare till fredagsfikat, nämligen den kladdigaste av kladdkakor: Pollykladdkakan.
 

1

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00