ANNONS

Rödbetssallad

/

rödbetssallad

 
När vi firar jul är det alltid pappa Henrik som står för rödbetssalladen, så det var bara för mig att slå en signal till honom och fråga efter receptet.
Till svar fick jag att::
-Ja så här på rak arm vet jag att det ska vara rödbetor i…..
Nähä! Det hade man ju nästan kunnat lista ut själv. Men sen ringde han upp och jag fick ingredienslistan, sen var det bara att sätta igång! Jag fick inga exakta mått, utan provade mig lite fram. Gör gärna det du med.
 
hemgjord rödbetssallad

Rödbetssallad är något jag tycker blir 1000 gånger godare om man gör själv mot att köpa färdig i butik. Och med att göra själv menar jag inte att jag odlar rödbetorna, lägger in dom och sedan gör rödbetssallad på dom. Nej, jag köper färdiginlagda på burk och använder. Det fungerar superbra: Och det tar faktiskt inte alls lång tid att göra egen rödbetssallad. Men blir så mycket godare än den du köper i affären.
rödbetssallad

 
Rödbetssallad:
1 burk (ca 600 g) inlagda rödbetor i skivor
1/2 rödlök
1 litet äpple
1 1/2 dl crème fraîche eller gräddfil
1/2 dl majonnäs
1/2 msk grovkornig senap
salt & peppar
 
Låt rödbetorna rinna av. Skär ner dom i mindre bitar. Skala och finhacka lök och äpple. Blanda crème fraîche, majonnäs och senap. Ha i rödbetor, lök och äpple, Blanda väl. Smaka av med salt och peppar.
Pappa Henrik tipsar om att det ska vara mycket röra, så vill man kan man öka på mängden crème fraîche och majonnäs något om man känner för det.
bild:Linnéa Seidel

11
3

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Följ mig på Instagram!

@linneasskafferi
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00