ANNONS

Lax med saffran och tomat

/

laxmedsaffran

Foto: Photographer: Sebastian Niemi Ca

Statistiken har talat. Ni gillar fisk i ugn. På alla sätt och vis. Varje vecka, varje månad, året om. Då är fisk i ugn det ni söker på och hamnar här hos mig.

Många av de recept jag har på fisk i ugn är riktiga barnfavoriter. Jag får kommentarer nästan varje vecka kring de recepten om att ni lagat och barnen verkligen älskat det! Det är så kul att höra!

Idag tänkte jag bjuda på en lite mer vuxen variant kanske. Lax i ugn med saffran, soltorkade tomater och paprika. Jag köpte en burk smaksatt crème fraîche, sen hade jag i lika mycket keso som crème fraîche, både för att dryga ut det hela men också för att få upp proteinhalten lite. Och för att jag älskar keso 🙂
Enligt Axel tycker han om saffran, så länge det är i fikabröd. Alltså gick det inte riktigt hem hos honom. Men vi andra tyckte det verkligen var supergott. Skippar man keson och bara har på crème fraîche blir det en lite mer lyxig variant som passar utmärk att äta till helgen tycker jag!

Jag åt detta i matlåda och det var nästan godare dagen efter. När allt stått och gottat till sig lite extra 🙂

Lax med saffran och soltorkade tomater:

8 st laxfiléer
1 burk crème fraîche, smaksatt med saffran och soltorkade tomater
2 msk tomatpuré
250 g keso
1 paprika
färsk persilja
salt och peppar
saft rån 1/2 citron

Lägg laxfiléerna i en ugnsfast form. Blanda  crème fraîche, tomatpuré och keso i en burk. Finhacka paprikan och blanda i den. Klipp i lite färsk persilja och smaka av med salt, peppar och lite citron. Bred detta över laxen. Ställ in i ugnen på 225 °C i cirka 25 minuter eller tills laxen är helt klar.

Servera ugnsgratinerad broccoli till

bild:Linnéa Seidel

4

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00