ANNONS

Minitacopajer

/

små tacopajer gjorda i muffinsform

Ibland är det kul att göra kvällsmaten lite annorlunda. Istället för att göra min vanliga mitt-i-veckan-tacoröra blev det idag små minitacopajer, eller vad man ska kalla dom.
Hur enkelt som helst är det att göra dessa och jag kan tänka mig att de passar perfekt att servera på en buffé eller ta med på picknick! De var nästan enklast att äta med händerna, till och med snart tvåårige Axel klarade av det.

Allra godast blev det om man bredde på ett lager med tacosås och sedan strödde lite skuren ruccola över.

Minitacopajer, 12 st:

ca 500 g köttfärs
2 påsar tacokrydda, eller ännu hellre hemgjord tacokrydda
1 vitlök
1 burk á 150g majs
1 burk á 410 g black eyed bönor
5 msk tomatpuré salt

6 st tortillabröd

2 dl turkisk yoghurt
ca 300 g ost (jag använde Boxholms Havssalt & Örter, älskar verkligen deras ostar!!)

Bryn köttfärsen tillsammans med en finhackad vitlöksklyfta. Tillsätt kryddblandningen och cirka 1 dl vatten. Blanda väl. Rör i majs, bönor och tomatpuré. Smaka av med lite salt.

Tag tortillabröden och dela dem i fyra lika stora bitar. Tag fram en muffinsplåt. Lägg bitarna av tortilla två och två, lite omlott så att en skål bildas i varje fördjupning. Tryck till lite med fingrarna så att skålen håller formen. Fyll med köttfärsröran, 1-2 msk i varje form var ungefär lagom.

Riv osten riktigt fint och blanda med yoghurten. Fördela detta över köttfärsen. Grädda längst ned i ugnen i 180 °C tills kanterna börjar få lite färg och det bubblar i pajerna. Passa noga så du inte bränner dem! Jag fick lite köttfärs över, perfekt att stoppa i frysen och ta fram när man snabbt behöver lunch eller middag!

Servera tacosås eller salsa och lite rucola till. Middagen är serverad!

Äts det fortfarande klassisk svensk tacos hemma hos er, eller har ni hittat på nya varianter på denna rätt?

bild: Sebastian Niemi-Carlsson

49

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Följ mig på Instagram!

@linneasskafferi
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00