ANNONS

Mer bilder från Lesvos

/

 


 
Här kommer lite mer bilder från vår resa till Lesvos. Vi var där en väldigt kort tid, men tidiga mornar och sena kvällar gjorde att vi fick uppleva massor under de få dagar vi var där. Allt från middag med borgmästaren, besök på farmen, besök på fabriken som producerar och packar osten och receptfilmsinspelning (resultatet kommer ni att få se i höst), vi var runt i små byar och vart vi än kom var människorna otroligt gästvänliga och trevliga.

 
Men trotts det fullspäckade schemat fanns det lite tid till att ta sig ett dopp i havet eller poolen, sola en stund eller bara ta det lite lugnt.

 
Som alltid när man kommer till ett land med annat klimat mot det man är van vid blir man lite imponerad över hur allt växer. Och på denna ö tror jag att varenda kvadratmeter användes. Fanns det en liten plätt över så odlades det zuccini, tomater eller meloner. Överallt annars fanns det olivträd, närmare 11 miljoner. Förutom alla dessa olivträd fanns det en hel del valnötsträd, pinjeträd, vindruvsrankor, granatäppelträd och med all säkerhet en hel del andra träd jag inte såg.
Att restaurangägarna i de mindre byarna odlade de flesta av sina grönsaker själv var nästan en självklarhet. Jag kan tycka att det är lite fantastiskt att närproducerad mat som här verkligen är på tapeten är en sådan självklarhet på en ö som Lesvos. Där behöver man som restaurang inte profilera sig som någon som satsar på det lokala köket, det vore bara korkar att inte göra det. Det värmde även i hjärtat att se hur oerhört stolta de var över sin ö och allt som hade att göra med den. Allt från dess historia och kultur till maten.
Tusen tack alla ni på Fontana som anordnade denna härliga resa!
 

24
0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00