ANNONS

Ugnspannkaka

/


 
Jag vet inte hur det är med er, men jag är en mästare att spara på saker i kylskåpet. Små rester av alla de slag som jag tror kall komma till användning men tyvärr oftast får slängas.
Men ibland blir man så nöjd när man varit duktig och sparat mat, som nu i veckan när jag hittade rester från tidigare då vi ätit ugnspannkaka. Lite tveksam var jag allt när jag lyfte på locket, man vet ju aldrig riktigt vad som väntar en. Men denna gång blev det bingo!
Ugnspannkaka är perfekt att göra om man känner sig sådär småslö, det är bara att vispa ihop en pannkakssmet och sedan låta ugnen göra jobbet. Enklare än så kan det ju knappast bli. Vi serverade lättvispad grädde och moster Elisabets hemkokta svartvinbärssylt till. Lyxigare än så blir det knappast till lunch en grå dag i februari!
Ugnspannkaka, cirka 4 port:
3 dl vetemjöl
8 dl mjölk
4 ägg
1/2 tsk salt
50 g smör
Blanda mjölet med hälften av mjölken och alla ägg. Vispa till en slät smet. Tillsätt resterande mängd mjölk och salt. Bryn smöret i en ugnsform i ugnen. Häll i smeten och grädda pannkakan mitt i ugnen i cirka 30 minuter i 225°C.
Servera genast med grädde och sylt.

 
Extra gott blir det ju när man får äta med tjusiga bestick! Gaffeln är från Broarne.
Vad brukar du ta till när kylskåpet ekar tomt och man måste få mat på bordet?
 
Bild: Linnéa Seidel

52
0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Följ mig på Instagram!

@linneasskafferi
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00