ANNONS

Het och snabb kyckling

/

Foto: Sebastian Niemi-Carlsson


Den senaste tiden har vi ätit husmanskost så gott som varje dag här hemma. Att det inte är förevigat och skrivet om här på bloggen handlar helt enkelt om att ljuset inte räcker till. När maten är klart är det på tok för mörkt att få till bilder som är värdiga att matblogga om, då låter jag hellre bli.
Men idag lät vi husman vila och gjorde en snabb, het och smakrik middag. För det är faktiskt så att ibland är det helt ok att ta en liten genväg i köket. Även om jag inte är den som precis förespråkar halv eller helfabrikat, är jag faktiskt inte så  präktig att jag försöker tuta i er att de aldrig kommer över tröskeln här hemma. Självklart händer det, idag till exempel.
En burk sötsur sås blev räddaren i nöden, i gott sällskap med citrongräs, ingefära och chili blev det en kanongod middag som stod klar att äta på ett litet kick. Eftersom jag tillsatte så mycket godsaker i såsen kunde den gott och väl späs ut med lika delar vatten. Såsen blev i alla fall tjock, det räckte till dubbelt så mycket och jag inbillar mig att det inte blev lika onyttigt. För innan någon kommenterar, jag har full koll på hur mycket socker dessa räddare i nöden till burkar innehåller.

Foto: Sebastian Niemi-Carlsson


Till detta serverades äggnudlar och snälla ni, lägg till en extra krona på nudlarna. Du märker faktiskt skillnad i smak mot de allra billigaste.
Middagen serverade jag i mindre skålar, perfekt ikväll då middagen intogs i soffan!
700 g kycklinglårfiléer
citrongräs
2 cm färsk ingefära
1 chili
1 burk (500 g) sötsur sås, lika mycket vatten
1 röd paprika
ev chiliflakes
äggnudlar
Skär kycklingen i mindre bitar och fräs den snabbt i en het panna med en klick smör. Banka citrongräset med hjälp av kniven och skär det i småbitar. Finhacka chilin och skala ingefäran, riv den fint. Ha i citrongräs, chili och ingefära i stekpannan med kyckling och låt fräsa med ett par minuter. Slå över sötsur sås och vatten. Kycklingen får nu koka klart i såsen. Strimla paprikan fint och tillsätt den när kycklingen är klar. Låt var och en tillsätta extra chiliflakes för mer hetta.
Koka äggnudlar enligt förpackningen och servera till.


Hur är det hemma hos er, äter ni hel eller halvfabrikat?
Några av er läsare undrar hur jag mår nu som gravid och hur magen ser ut, jag kan tala om att jag mår prima! Och så här ser vi ut, min mage och jag.
Bild: Sebastian Niemi-Carlsson

154
0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Följ mig på Instagram!

@linneasskafferi
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00