ANNONS

Lördagsmat

/

Efter att ha varit  hela dagen i Leksand, plockat bland underbart fina papper, stämplar, färger och annat fint på stämpel & scrapmässan är jag ganska slut som artist och kvällen kommer att spenderas i soffan.  Med den allra sista energin gjorde jag i ordning en riktigt smaskig lördagsmiddag. Enligt Sebastian hade han gärna slickat av tallriken, om han nu inte vore så väluppfostrad..

Lövbiff i vitlöksås

ca  300g lövbiff  (2-3 skivor var)
smör att steka i
1 vitlöksklyfta
100g Cantadou vitlöksost
2 dl matlagningsgrädde
1 dl mjölk
½ köttbuljongtärning
salt & peppar

Stek biffen i smör i en het stekpanna, lägg undan den stekta biffen på ett fat medans du gör såsen.
Finhacka vitlöken och bryn den mjuk i pannan. Vispa ur stekpannan med grädde och mjölk. Smaksätt med vitlöksost, buljongtärning, salt och peppar. Lägg i köttet och låt såsen koka ihop några minuter.

Servera ugnsbakad potatis och en god sallad till.

130
0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00