ANNONS

Till mamma

/

Idag har vi firat lilla mamma (som enligt henne själv fyller 29 år, men det tror jag inte ett ögnblick på!). Vi har firat  med god mat och en sommrig tårta. Hela kvällen har vi setat på deras altan, ljuvligt!
Jag passade på att testa två fyllningar jag länge gått och funderat på. Några justeringar skall göras, men den smakade supergott! För att göra det lite enkelt för mig täckte jag bara tårtan med en vit marängkräm och dekorerade med söta penséer. Fyllningarna bestod utav hallongrädde och kokosmousse.

Till tårtbotten använde jag mig utav detta recept, perfekt att göra i förväg och sedan frysa in.

Kokosmousse:

2 dl cream frech
1 dl socker
2 dl kokos
2 dl grädde
2 tsk vaniljsocker

Lös upp sockret i freachen, blanda sedan i kokosen. Vispa grädden och smaksätt den med vanilj, rör ned koksossmeten i grädden. Låt stå i kylen en stund innan användning.

Hallongrädde:

2 dl grädde
500 g frystahallon
ca ½ dl socker

Vispa grädden hårt. Ha i hallonen och vispa sönder dem. Tillsätt sockret efter behov. Låt stå i kylen en stund innan användning.

(eget collage med privat bild)

16
0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00