ANNONS

Kyckling i Crock Pot

/

Kyckling i Crock Pot, kycklinggryta,

Foto: Photographer: Linnea Seidel

I veckan fick min Crock Pot arbeta lite igen. Länge sedan sist kände jag. Det är som med träning, man måste bara komma in i rutinen, så inser man hur underbart det är. Just kyckling kan vara knepigt att köra i Crock Pot. Mest för att den inte behöver så speciellt lång tillagningstid för att bli klar. Överkokar man den, ja då blir kycklingen torr.

Men idag gjorde jag hela kycklingfiléer som fick gå i min Crock Pot på låg i cirka 5 timmar. Du kan också sätta din Crock Pot på hög och köra ca 2 timmar.

Kyckling i Crock Pot, kycklinggryta,

Foto: Photographer: Linnea Seidel

Fördelen med att tillaga mat i en slökokare som en Crock Pot är. Det är att du aldrig behöver vara orolig för att den ska brännas vid. Eller för den delen koka torrt.

Jag har testat en del olika modeller av Crock Potts genom åren. Men den jag har nu är jag absolut allra mest nöjd med! Då du kan använda själva grytan direkt på spisen. Perfekt när man vill bryna något innan, kanske både kyckling och lök som i det här fallet. Eller om man vill reda av såsen efteråt. Då ställer man enkelt grytan på spisen, precis som vilken gryta som helst!

Jag kryddade mina filéer med oregano, örtsalt, peppar, soja och oxfond. Det fick sedan gå i grytan tills filéerna var genomkokta och möra. I Crock Potten fanns då en härlig sky från kycklingen. I Den blandade jag bara i en ask med smaksatt färskost. Och på ett litet vips var middagen klar!

Kyckling i Crock Pot 4 port:

ca 700 g kycklingfiléer
örtsalt
2 tsk oregano
svartpeppar
1 msk soja
1 msk oxfond (eller annan fond du har hemma)
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
200 g smaksatt färskost (vitlök och örter är en favorit här hemma)
ev 1 msk maizena

Tina kycklingen om den är fryst. Torka torr. Lägg i din Crock Pot och krydda med örtsalt, oregano, peppar, soja och fond. Blanda om.
Skala och skär löken i strimlor. Skala och finhacka löken. Strö den över kycklingen.
Sätt på locket och sätt din Crock Pot på låg i cirka 5 timmar. Eller hög i 2 timmar.

När kycklingen är genomkokt om mör, tag ur den ur Crock Potten och blanda i färskosten i skyn som bildats i grytan. Rör väl. Red såsen eventuellt med 1 msk maizena utblandat i vatten. Lägg i kycklingen och låt grytan gå på hög någon minut tills såsen tjocknat.

Servera med ris/havreris/råris, grönsaker och en sallad.

0
0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Inlägget innehåller annonslänkar

6 recept till fredagsmyset

/

Äppeldrink

Foto: Photographer: Sebastian Niemi Ca

Äntligen FREDAG! Visst känns det lite så?
Även om regnet här öser ner och det blåser storm ute. Men oavsett, det är fredag. Och vad passar bättre än att tipsa om 6 recept till fredagsmyset?

Som en smarrig äppeldrink. Passar lika bra en kulen novemberkväll som en dag i januari när vintervindarna viner utanför fönstret!

Nutelladipp

Foto: Photographer: Sebastian Niemi Ca

Något jag inte gjort på riktigt länge, det är min nutelladipp. Ruskigt god och så enkel att göra!

Cashewnötter med parmesan

Foto: Photographer: Sebastian Niemi Ca

Casewnötter med parmesan och örter. Det kan vara min svaga punkt här i livet. MUMS så gott!

Chokladbollar med brynt smör

Foto: Photographer: Sebastian Niemi Ca

Ibland ska man inte krångla till det. Då är chokladbollar ett gott alternativ. Men vill man ta chokladbollarna till nästa nivå, ja då är det enda rätta att göra chokladbollar med brynt smör. Jag lovar. Du kommer inte bli besviken!

Grönkålschips

Foto: Photographer: Sebastian Niemi Ca

Grönkål är något jag också gillar starkt. Speciellt om dom serveras i form av chips! Grönkålschips är ruskigt enkla att göra och smakar mums!

Jordnötstryfflar

Foto: Photographer: Sebastian Niemi Ca

Förutom att jag älskar både rostade cashewnötter och grönkål, så ligger jordnötssmör mig varmt om hjärtat. Alltså jag älskar ALLT med jordnötssmör verkligen. Så gott. Därför är det omöjligt att bara ta en, eller ens två av dessa jordnötstryfflar. På 5 ingredienser slänger du ihop dessa. Och du kommer tacka mig sen. Jag lovar!

Såg att det var extra bra pris på jordnötssmör nu hos Body Store Ett litet tips för alla oss som inte nöjer oss med småburkar liksom 😂
Faktiskt så är det 20% på hela Kung Markattas sortiment. Passa på att fylla på skafferiet!

Nu ska vi ta och göra hemgjord pizza här. Sen hägrar soffan!

0
11

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Lättbakad semmelsockerkaka

/

semmelsockerkaka, semla, semmlor, sockerkaka med mandelmassa, sockerkaka med kardemumma

Semmeltider hej, hej, semmeltider!
Eller, var det inte så låten gick? Nehej. Men med tanke på årets tidiga semmeldag, då är det bäst att sätta far om man vill hinna få i sig rätt mängd semla innan säsongen är över. I år har jag testat att baka en semmelsockerkaka. Oh jisses så gott!

semmelsockerkaka, semla, semmlor, sockerkaka med mandelmassa, sockerkaka med kardemumma

Alltså kolla bara in hur vacker själva sockerkakan blev! Den blev faktiskt så god att jag i skrivande stund har en står i ugnen. Jag älskar ju kardemumma, så en sockerkaka smaksatt med just kardemumma, det blev för gott att inte baka igen.

semmelsockerkaka, semla, semmlor, sockerkaka med mandelmassa, sockerkaka med kardemumma

Själva orginalsemlan, det är inget jag är superförtjust i. MEN- jag älskar alla varianter på semlor. Och jag tror det har att göra med att orginalet är så väldigt mycket. Massor av vetebulle, massor av grädde. Det blir för mycket helt enkelt.

semmelsockerkaka, semla, semmlor, sockerkaka med mandelmassa, sockerkaka med kardemumma

De flesta olika varianter går ju att bara ta en liten bit av. Vilket passar mig bättre.

semmelsockerkaka, semla, semmlor, sockerkaka med mandelmassa, sockerkaka med kardemumma

Semmelsockerkakan, den gröper du ur (som ni ser på bilderna ovan) och fyller sedan med mandelmassa. Nästa gång jag bakar denna ska jag göra mandelmassan lite mera rinnig, så den går in lite bättre i själva sockerkakan. Smaken var det inget fel på, men hade önskat en lite annan konsistensen på mandelmassan.

semmelsockerkaka, semla, semmlor, sockerkaka med mandelmassa, sockerkaka med kardemumma

Du kan såklart grädda din semmelsockerkaka i vilken form du vill. Vanlig rund, avlång eller en sån här, med fint mönster. Det blir en rejäl kaka!

Jag bakar alltid sockerkaka på min mormors recept. 3 ägg, 3 dl socker och 3 dl mjöl. Den blir alltid bra!

Sockerkaka:
3 ägg
3 dl strösocker
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1/2 tsk vaniljpulver
50 g smält smör
1 tsk nymortlad kardemumma
1 1/2 dl mjölk

Vispa ägg och socker riktigt vitt och pösigt. Tillsätt mjöl, bakpulver, vanilj, smält smör och mjölk. Vänd försiktigt ihop till en slät smet. Smöra och bröa en sockerkaksform. Grädda i 200°C i cirka 30 minuter eller tills sockerkakan är helt klar.

300 g mandelmassa av bra kvalité
ovispad grädde/mjölk
3 dl grädde att vispa
florsocker

Riv mandelmassan och blanda den med ovispad grädde eller mjölk till en något lös konsistens. Fyll en spritspåse med fyllningen.

Dela den avsvalnade kakan och gröp ur lite av innehållet i en cirkel (om du använder en rund form av något slag, annars gröper du ur en bit ur mitten). Fyll detta med mandelmassan.

Vispa grädden på låg hastighet tills den blir riktigt fluffig. Spritsa ut grädden över botten med mandelmassa. Lägg på ”locket” försiktigt. Pudra över florsocker.

Ät och njut!

0
69

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00