Kronärtskocka med 2 tillbehör

Det bästa med våren är att sommaren snart är här! Men också alla primörer. Våren är min favorit årstid om man ser till just råvaror. Här har jag valt 2 lila små kronärtskockor.

LGCJ0162

VTEA2597

Kronärtskocka, 2 port – 30 min

 2 st kronärtskockor, små

2 citronskivor

1 tsk salt

Gör så här: Skär av stammen. Lägg i skockorna i en kastrull med kallt vatten, citron och salt. Låt koka upp. Koktiden varierar beroende på storlek. Prova att lossa ett av bladen, lossar den lätt är den färdig.

Låt ånga av. Klart att servera!

Citronsmör, 2 port – 5 min

50 gram smör, rumstempererat

0,5 citron, saft och skal

1 nypa flingsalt

1 krm svartpeppar, grovmalen

Gör så här:

Mosa smöret med gaffel ihop med resten av ingredienserna. Färdigt!

Dijonnaise, 2 port – 10 min

1 ägg, gulan

3 msk grov dijonsenap

1 msk sherryvinäger

2 dl rapsolja, kallpressad

2 krm salt

 

Gör så här:

Lägg ägget, senap, vinäger och olja i en hög kanna. Sätt en mixerstav i bottnen på kannan och mixa till en tjock sås, salta. Viktigt här är att alla ingredienser håller rumstemperatur så att inte dijonnaisen spricker.

 

 

Varsågoda!

 

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..