ANNONS

Kycklinggryta med örter och champinjoner

/

Copyright 2021. All rights reserved.

Hej!

En av förra veckans goda middagar var den här kycklinggrytan med örter och champinjoner. Gillades av hela familjen, Daga petade bort champinjonerna, som väntat. Förutom det så älskade hon smaken. Elin har lärt sig att tycka om svamp sista året. I den här grytan använde jag hela burkchampinjoner, tycker om dom. Byt ut mot färska annars. Den här kycklinggrytan går snabbt att göra, på 30 minuter har du middagen på bordet.

Du behöver till 4-5 personer:

4 kycklingfiléer

Smör att steka i

1 burk hela champinjoner

1 vitlöksklyfta

3-4 dl grädde, jag har matgrädde

1/2-1 tsk sambal oelek

1 msk soja

Salt, svartpeppar

1 tsk timjan, torkad

2 tsk oregano, torkad

Gör så här:

Putsa och dela kycklingfiléerna i mindre bitar. Stek dom i smör i en stekpanna eller gryta. Ha i champinjoner, pressa i vitlöken och låt fräsa med en kort stund innan du har i grädde, soja, sambal och kryddor. Låt puttra ihop. Smaka av om det behövs mer kryddor.

Servera med ris, jag har jasmin, och en sallad.

Smaklig spis!

Copyright 2021. All rights reserved.

Copyright 2021. All rights reserved.

Copyright 2021. All rights reserved.

Copyright 2021. All rights reserved.

Testa den här i veckan.

Kram//Jenny

0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00