En av förra veckans goda middagar var den här kycklinggrytan med örter och champinjoner. Gillades av hela familjen, Daga petade bort champinjonerna, som väntat. Förutom det så älskade hon smaken. Elin har lärt sig att tycka om svamp sista året. I den här grytan använde jag hela burkchampinjoner, tycker om dom. Byt ut mot färska annars. Den här kycklinggrytan går snabbt att göra, på 30 minuter har du middagen på bordet.
Du behöver till 4-5 personer:
4 kycklingfiléer
Smör att steka i
1 burk hela champinjoner
1 vitlöksklyfta
3-4 dl grädde, jag har matgrädde
1/2-1 tsk sambal oelek
1 msk soja
Salt, svartpeppar
1 tsk timjan, torkad
2 tsk oregano, torkad
Gör så här:
Putsa och dela kycklingfiléerna i mindre bitar. Stek dom i smör i en stekpanna eller gryta. Ha i champinjoner, pressa i vitlöken och låt fräsa med en kort stund innan du har i grädde, soja, sambal och kryddor. Låt puttra ihop. Smaka av om det behövs mer kryddor.