ANNONS

BETALT ANNONSSAMARBETE MED The Wineagency

Små ugnsbakade potatisar med getostkräm och krossade rotfruktschips

/

”I betalt samarbete med The Wineagency”

Copyright 2021. All rights reserved.

Är ni som mig sugna på lite gott plock? Kan verkligen rekommendera dessa små ugnsbakade potatisar med getostkräm och krossade rotfruktschips. Det är lagom med 2-3 st per person tycker jag, beroende på om det är något mer som serveras eller som aptitretare innan middagen.

Små ugnsbakade potatisar med getostkräm och krossade rotfruktschips:

12 små potatisar med fräscht skal

2 tsk olja

Salt, svartpeppar

100 g getost utan skal

1/2 dl crème fraiche

Några droppar citronsaft

Rotfruktschips

Gör så här:

Sätt ugnen på 225 grader.

Blanda potatisen med olja, salt och svartpeppar. Lägg dom på en plåt eller i en ugnsfast form och tillaga dom mitt i ugnen i 20-25 minuter. Låt dom svalna en aning.

Mosa getosten och blanda med crème fraiche, salt, svartpeppar och citron. Spritsa eller klicka ut getostkrämen på potatisarna. Krossa rotfruktschips och strössla uppepå samt ha på lite svartpeppar.

Servera!

Copyright 2021. All rights reserved.

Copyright 2021. All rights reserved.

Ett vin som passar bra att servera till är franska Les Fumées Blanches Rosé. Ett rosévin (druva Sauvignon gris) som passar året runt med en bärig och mycket frisk smak med inslag av rabarber, örter, smultron och citrus. Serveras vid ca 8 grader som sällskapsdryck, till rätter av fisk eller fågel, sallader eller plockmat. Den höga fruktsyran gör att vinet passar extra bra till rätter som är lätt kryddade men som gärna innehåller en del sälta och fett. Och då sötma kan göra att vinet uppfattas för syrligt så uteslöt jag honung i min getostkräm, vilket jag annars brukar ha. Balansen blev i mitt tycke perfekt.

Du hittar vinet på Systembolaget, art.nr: 22138, pris för en box är 259 kr, alkoholhalt 12 %. Finns även som flaska och kostar då 95 kr.

Titta in till Instagramkontot https://www.instagram.com/voila_saarlivet/ för mycket fin inspiration och tips!

Kram//Jenny

0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00