Blomkålssoppa

Copyright 2021. All rights reserved.

Hej!

Den här soppan, en riktigt krämig och god favorit. Älskar blomkål! Jag toppar den med lite knaprig bacon och persilja men det går givetvis att utesluta.

Du behöver:

1 blomkålshuvud

1 liter vatten

2 tärningar grönsaksbuljong

1 stor gul lök i klyftor

2 dl matgrädde

50 g smör

Salt, svartpeppar

1 pkt bacon

Persilja

Gör så här:

Koka blomkål, lök och buljongtärningar i vattnet i 15 minuter.

Tillsätt matgrädden och mixa soppan slät.

Koka upp soppan. Red den med lite maizena om du tycker den är för tunn, brukar inte behövas. Blanda i smöret och smaka av med salt och svartpeppar.

Dela baconet i små tärningarna och knaperstek det. Låt rinna av på hushållspapper. Toppa soppan med bacon och hackad persilja.

Servera med ett gott bröd.

Smaklig spis!

Copyright 2021. All rights reserved.

Copyright 2021. All rights reserved.

Vi åt pannkakor efter soppan.

Copyright 2021. All rights reserved.

Vilket den här tjejen såklart gillade mer än soppan…. Jag gillar inte blomkål mamma, även om jag tyckte om soppan förra gången så gör jag inte det nu!” Min älskade och svårflirtade Daga ❤️

Copyright 2021. All rights reserved.

Idag har jag haft en riktig slappardag efter jobbhelg vilket behövdes. Var och handlade lite inför morgondagens jobb i köket och sen somnade jag på soffan. Så trött! Är noga med återhämtning och tar den tiden som behövs. Nu väntar en intensiv period med lite mer jobb och 2 födelsedagar i familjen nästa vecka. En 50-åring och en 13-åring ska firas. Så gott det går i dessa tider… blir en del tårtbakande iaf, och god mat är beställd och ska lagas. Ser fram emot!

Kram//Jenny