ANNONS

Frasiga potatisbakelser

/

Foto: Copyright 2021. All rights reserved.

Hej!

En av förra helgens middagar var rostas med pepparsås. Till det gjorde jag dessa frasiga potatisbakelser som jag lagade ofta för flera år sen. Lustigt det där hur man nästan kan glömma eller sluta laga vissa maträtter eller tillbehör som man verkligen gillar. Eller är det bara jag? Dessa är så goda, festliga, enkla och går bra att förbereda. Perfekt! Jag får ut ca 12 st och 2-3 st är ganska lagom per person tycker jag, men det är så olika hur stor man är i maten.

Du behöver:

1 förpackning färdig smördeg på rulle

8-10 kokta kalla potatisar

Riven västerbottenost, 150 g påse

Salt, svartpeppar

1 ägg

Gör så här:

Sätt ugnen på 225 grader.

Rulla ut smördegen och pressa potatisen över. Ha inte potatis ända ut till kanten utan spara ett par centimeter av smördegen runt om. Salta och peppra. Strö över västerbottenost, spara lite ost att strö över bakelserna sen. Rulla ihop som en rulltårta och skär i lagom breda skivor, ca 2-3 cm.

Lägg bakelserna på en plåt med bakplåtspapper. Pensla dom med uppvispat ägg och strö över resten av osten. Hit kan du förbereda.

Grädda ca 15 minuter tills dom är frasiga och fått gyllene färg.

Smaklig spis!

Foto: Copyright 2021. All rights reserved.

Foto: Copyright 2021. All rights reserved.

Foto: Copyright 2021. All rights reserved.

Foto: Copyright 2021. All rights reserved.

Foto: Copyright 2021. All rights reserved.

Foto: Copyright 2021. All rights reserved.

Foto: Copyright 2021. All rights reserved.

Så gott detta, hela familjen älskar!

Nu ska vi testa den nyinköpta Airfryern när vi lagar middag. Det är Jocke som köpt, annars brukar det vara jag som vill ha alla möjliga köksmaskiner. Tipsa gärna om olika grejer att göra i den så är vi tacksamma.

Kram//Jenny

0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Följ mig på Instagram!

@jennysrumochspis
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00