Igår firade vi in påsklovet med den här favoriten. (Från min receptpärm, vet inte vems receptet är från början). Den är så lättbakad och supergod med sin frasiga och lite sega mandelbotten toppad med grädde och daim. Sen gjorde jag den lite påskig med att addera några färgglada godisägg. Perfekt avslut på påskbuffén eller som fika.
Du behöver:
4 ägg
4 dl strösocker
200 g sötmandel
2 msk vetemjöl
1 tsk bakpulver
Garnering:
3-4 dl vispgrädde
Grovhackad daim (jag har 2 dubbeldaim)
Påskägg från t.ex. Anthon Berg
Citronmeliss
Florsocker
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader.
Använd en form som är 30×20 cm och lägg ett bakplåtspapper i botten.
Vispa ägg och strösocker poröst.
Grovhacka sötmandeln, rör ihop den med mjöl och bakpulver. Rör ner detta i äggsmeten och bred sen ut smeten i formen.
Grädda mitt i ugnen i 30 minuter.
Låt svalna något och lägg sedan tårtbotten upp och ner på ett uppläggningsfat och lossa bakplåtspappret försiktigt och ta bort det.
När botten svalnat helt så garnerar du med vispad grädde, daim, påskägg, citronmeliss och pudrar till sist över florsocker.
Servera på direkten!
Älskar den här!
Långfredagsmys idag. Jag ville äta påskbordsmat idag men blev nedröstad av familjen som vill ha det på påskafton. Det blir då en god köttbit med potatisbakelse och någon sås ikväll. Ni som äter påskmat som sill, köttbullar, ägg, Jansson m.m… vilken av påskdagarna serverar ni det?