ANNONS

Smörgåstårtsbakelse

/

Hej!

En fin och saftig smörgåstårtsbakelse. Passar perfekt att göra till påskbuffén eller att ha som förrätt. Tänk då på att inte stansa/skära för stora rundlar eller fyrkanter av brödet. Räcker med en mindre om du ska äta fler rätter. Dessa går utmärkt att förbereda.

Du behöver till 8 små eller 6 lite större bakelser:

12-18 skivor bröd beroende på storlek och sort. (Vissa skivor får du ur 2 rundlar bröd ur t.ex. Jag har ljust formbröd.)

Fyllning:

3 dl crème fraiche

3 dl färskost

1 1/2 dl majonnäs

Salt

Svartpeppar från kvarn

1 rödlök

1 kruka dill

Ca 170 g skalade räkor

1/2 citron, saften

Ca 180 g kallrökt lax

1 1/2 tsk pepparrot på tub

Garnering:

8 gröna sparrisstjälkar

1 näve ärtskott

Färsk dill, ett knippe

Kallrökt lax

Räkor

Löjrom

Gör så här:

Stansa ut eller skär brödskivorna till jämna, fina och lagom stora bitar.

Fyllning: Blanda crème fraiche, färskost och majonnäs i en stor bunke. Smaka av med salt och peppar. Det här är din bas.

Finhacka lök och dill. Krama ur vätskan ur räkorna. Blanda lök, dill, räkor, citronsaft och ca 7 stora matskedar av basen. Konsistensen ska vara krämig men fast.

Finhacka laxen. Blanda den med pepparrot och ca 5 stora matskedar av basen. Konsistensen ska vara lika här, krämig men fast.

Skiva sparrisen riktigt tunt med en vass kniv eller mandolin. Lägg sen sparrisen i iskallt vatten med is i. Detta gör att den håller formen.

Montering:

Montera ihop bakelserna en och en. Börja med att klicka ut lite crème fraiche-bas på tallriken som klister för att din bakelse inte ska glida iväg. Lägg på första bottnen. Bred ut ett jämt lager räkfyllning, lägg på en till botten, bred ut ett jämt lager laxfyllning och avsluta med en botten högst upp.

Spackla bakelsen med crème fraiche-bas. Hit kan du förbereda dagen innan.

Garnera bakelsen med lax, räkor, löjrom och dill. Fäst de avrunna och torkade sparrisstjälkarna och ärtskott på kanterna runtom bakelsen.

Servera med ett gott kallt bubbel.

Smaklig spis!

Så fint att dekorera dom så här.

Älskar det här!

Kram//Jenny

0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00