Kasslergryta

Foto: Copyright 2021. All rights reserved.
Hej!
I veckan gjorde jag den här kasslergrytan med lite av varje jag hade hemma. Blev riktigt god! Det går bra att byta kasslern mot kyckling och riset mot pasta. Skriver ca mått då jag hade i på känsla. Smaka av.
Du behöver till 4-5 portioner:
4-500 g kassler
1-2 schalottenlök (1 liten vanlig gul lök går också)
1 pressad vitlöksklyfta
Smör att steka i
1 liten påse färsk spenat
Strimlade soltorkade tomater i olja, efter tycke och smak. Gott att ha i lite av oljan med. Använder alltid Zeta’s.
1 burk lätt crème fraiche parmesan och vitlök
2-3 dl grädde, jag har matgrädde
1/2 grönsaksbuljongtärning
Salt, svartpeppar
Basilika
Gör så här:
Strimla kasslern och finhacka löken. Fräs i en stekpanna i smör. Ha i spenaten, vitlöken och soltorkade tomater och låt fräsa med en kort stund tills spenaten dragit ihop sig. I med crème fraiche, grädde, grönsaksbuljong och låt puttra ihop. Smaka av med kryddorna.
Servera med ris eller pasta och en god sallad.
Smaklig spis!

Foto: Copyright 2021. All rights reserved.

Foto: Copyright 2021. All rights reserved.

Foto: Copyright 2021. All rights reserved.
Kram//Jenny