ANNONS

Italiensk kycklinggratäng

/

Gratänger

,

Helgtipset

,

Kyckling

,

Middag

,

Varmrätt

,

Copyright 2020. All rights reserved.


Hej!


Så många frågor om den här rätten jag visade på stories igår! Så otroligt god, hamnar bland favoriterna helt klart. Har ni inte testat (recept från Johanna Toftby) så gör det! Kyckling, örter, spenat, soltorkade tomater, parmesan… älskar! Perfekt att förbereda och perfekt bjudmat som är enkel att göra till många.


Du behöver till 6 portioner:


6 kycklingfiléer (vi var 4 så använde 4 filéer)


8-10 soltorkade tomater i olja


2 stora vitlöksklyftor


1/2 färsk chili (jag använde chiliflakes)


4 dl grädde (jag använde matgrädde)


1 dl créme fraiche


2 msk kycklingfond


1 tsk oregano


1 tsk timjan


1 1/2 dl riven parmesan, ev mer att ha uppepå


1 stor näve färsk bladspenat


10 babytomater


Salt, svartpeppar


Smör att steka i


2 msk rostade pinjenötter till servering


Gör så här:


Sätt ugnen på 200 grader.


Putsa och dela kycklingfiléerna, om dom är stora, kör dom annars hela. Stek filéerna runt om i smör i stekpannan. Krydda med salt och svartpeppar. Lägg sen över dom i en ugnsfast form.


Finhacka vitlöken och chilin. Hacka de soltorkade tomaterna i mindre bitar. Använd lite av oljan från de soltorkade tomaterna och fräs tillsammans med vitlöken och chilin till de mjuknar.


Häll på grädde, créme fraiche, kycklingfond, oregano, timjan och parmesan. Låt koka ihop några minuter. Smaka av om det behövs mer kryddor. Vänd till sist ner spenat och babytomater delade på mitten. Häll såsen över kycklingen. Vill du ha mer parmesan så strössla lite uppepå och sen skjuts med formen i ugnen i ca 15-20 minuter tills kycklingen är färdig och gratängen fått fin färg.


Rosta pinjenötterna och strössla uppepå innan servering.


Servera med ugnsrostad potatis eller klyftor, ris eller pasta. Och en god sallad.


Smaklig spis!


Copyright 2020. All rights reserved.

Så vackra färger!


Copyright 2020. All rights reserved.


Jag serverade min goda ugnsrostade potatis till. Klicka här för recept. Använder delikatesspotatis.


Copyright 2020. All rights reserved.


Copyright 2020. All rights reserved.


Otroligt gott!


Kram//Jenny

2

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Följ mig på Instagram!

@jennysrumochspis
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00