ANNONS

Dragonfisk

/

Fisk och skaldjur

,

Gratänger

,

Middag

,

Poppis till barnen

,

Uncategorized

,

Copyright 2020. All rights reserved.


Hej!


En av förra veckans middagar var den här dragonfisken. Godaste fiskrätten på länge. Hela familjen gillade den verkligen. Blir speciellt glad när lillasyster, min största och mest svårflirtade kritiker, tycker om maten. Och lovorden haglade över middagsbordet. Hon frågade vad det var i, jag väntade tills efteråt att berätta att det bl.a var dijonsenap. Annars hade hon inte tyckt om. Man får inte vara dum. Inspo till receptet är från Allt Om Mat, jag har gjort om det lite.


Du behövertill 4 portioner:


500 g torskfilé


4 dl grädde, jag har matlagningsgrädde


1-1/12 msk maizena


1 msk dijonsenap


1 fiskbuljongtärning


5-6 kvistar dragon, plus lite till garnering


1 1/2 dl riven lagrad ost (jag hade parmesan)


300 g romanticatomater


Salt


Svartpeppar från kvarn


Citronpeppar


Gör så här:


Sätt ugnen på 225 grader varmluft.


Dela fisken i portionsbitar och lägg i en smord ugnsfast form. Krydda fisken med salt och citronpeppar. Täck formen med bakplåtspapper och tillaga mitt i ugnen i ca 10 minuter.


Vispa ihop grädden med maizena, senap och smulad buljongtärning i en kastrull. Koka upp under omrörning. Rör ner repad dragon och riven ost. Smaka av med lite salt och svartpeppar.


Häll såsen över fisken och lägg på tomaterna med kvistarna kvar. Gratinera färdigt i ca 10-15 minuter tills såsen fått lite färg.


Servera med ris och en god sallad.


Smaklig spis!


Copyright 2020. All rights reserved.

Jag gjorde en portion extra här…


Copyright 2020. All rights reserved.


Copyright 2020. All rights reserved.


Copyright 2020. All rights reserved.


Copyright 2020. All rights reserved.


Kommer göra den här snart igen. Passar vardag som helg!


Kram//Jenny

0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00