Västerbottenkrustader med rom

Foto: Copyright 2020. All rights reserved.
Hej!
Igår hade vi den årliga kräftskivan här hemma. Och då ingen mer än mig i familjen är förtjust i västerbottenpaj (??!) så gjorde jag dessa urgoda krustader istället. Dom är så lik man kan komma pajen utan att det blir massa rester kvar, vilket jag ville undvika. Och dom gick hem hos 3 av fyra i familjen. Jag har hittat receptet hos duktiga Smaskelismaskens, tack för tips Erika!
Du behöver:
6 stora krustader
Riven västerbottenost
1 ägg
1 dl crème fraiche
Salt och svartpeppar från kvarn
Till servering:
Crème fraiche
Rom
Finhackad rödlök
Färsk dill
Svartpeppar från kvarn
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader.
Fyll krustaderna med 1/3 riven västerbottenost.
Vispa ihop ägg och crème fraiche. Salta och peppra. Häll äggblandningen på osten i krustaderna.
Gratinera i 10 minuter. Låt svalna en kort stund innan du klickar på crème fraiche, rom, rödlök, dill. Vrid några varv med pepparkvarnen över.
Servera på direkten!

Foto: Copyright 2020. All rights reserved.

Foto: Copyright 2020. All rights reserved.



Foto: Copyright 2020. All rights reserved.


Foto: Copyright 2020. All rights reserved.

Foto: Copyright 2020. All rights reserved.

Foto: Copyright 2020. All rights reserved.

Foto: Copyright 2020. All rights reserved.

Foto: Copyright 2020. All rights reserved.

Foto: Copyright 2020. All rights reserved.
Idag lagar jag favoritköttbullarna på köttbullens dag. Det är Elin som önskat hela helgens meny, lövbiff i fredags, kräftor igår och då köttbullarna idag. Inte till Dagas förtjusning då hon inte gillar någon av rätterna. Såå orättvist mamma! Hur kräsen får man bli undrar jag??
Jag har lovat att hon får önska rätter kommande vecka. Det kommer bli köpepizza, tacos och pasta har jag en känsla av.
Kram//Jenny