ANNONS

Pavlova med grädde och jordgubbar

/

Dessert

,

Midsommar

,

Tårtor

,

Foto: Copyright 2020. All rights reserved.


Hej!


På midsommar gjorde jag den här goda och fräscha Pavlovan med grädde och jordgubbar. I receptet som är från Mitt Kök så färgas den rosa med karamellfärg. Jag färgade med pastafärg då jag alltid har det hemma. Tog för lite så den är så svagt rosa så det knappt märks. Syntes mer inuti. Men det är inget måste att färga den så klart. Men om du gör det, sätt en extra plåt över marängerna i ugnen så behåller dom sin rosa färg under gräddningen.


Du behöver till 5 portioner:


4 äggvitor


3 3/4 dl strösocker


Ca 1 tsk röd karamellfärg om du vill färga smeten rosa


Fyllning:


4 dl vispgrädde


2 tsk vaniljsocker


1/2 liter rensade jordgubbar


Garnering:


Mynta


Florsocker


Gör så här:


Sätt ugnen på 125 grader.


Vispa äggvitorna till hårt skum. Tillsätt 2 dl av sockret och vispa 1 minut. Vispa i resten av sockret, 2 msk i taget. Tillsätt karamellfärg och vispa till en jämnrosa marängsmet.


Klä en plåt med bakplåtspapper. Klicka ut 2/3 av marängsmeten till en rund botten, ca 22 cm i diameter. Bred ut marängen så det formas en högre kant runtom och en liten grop i mitten. Lägg ut resten av marängsmeten i matskedsstora klickar runtom på samma plåt.


Sätt plåten på nedersta falsen i ugnen och grädda marängerna i 60 minuter. Stäng av ugnen och låt plåten vara kvar och marängerna kallna i ugnen.


Vispa grädden med vaniljsockret. Dela jordgubbarna. Lägg marängbotten på ett fat. Lägg på vispgrädde, jordgubbar och de mindre marängerna. Garnera med mynta och pudra över florsocker.


Servera på direkten!


Foto: Copyright 2020. All rights reserved.

Har fått hur många frågor som helst om de här fina snäckfaten. Köpte dom förra året, de heter Shell, strl L från By On.


Foto: Copyright 2020. All rights reserved.


Foto: Copyright 2020. All rights reserved.


Foto: Copyright 2020. All rights reserved.


Så god och fräsch dessert som passar närsomhelst under hela sommaren.


Kram//Jenny

0
0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00