ANNONS

Midsommar

/

Allmänt

,

Dukning

,

Midsommar

,

Foto: Copyright 2020. All rights reserved.


Hej!


Svisch så var den över, varmaste midsommaren på vet inte när. Vi har firat med god mat och dryck, bad, kubb, femkamp m.m. En otroligt mysig helg!


Foto: Copyright 2020. All rights reserved.

De fina midsommarstängerna finns att köpa hos Haglunds i Mora. Märket är Lonneberg design.


Foto: Copyright 2020. All rights reserved.


På midsommarafton dukade jag ute på altanen. Steksol och egentligen för varmt under pergolan. Men vi satte upp solskydd runtom så det blev härligt.


Foto: Copyright 2020. All rights reserved.


Till lunch blev det en silltallrik.


Foto: Copyright 2020. All rights reserved.


Och ett riktigt gott rosévin till de, läs mig, som helst inte dricker öl. Den här flaskan hade jag kvar i vinstället från förra året, så gott! Men tyvärr verkar det inte finnas kvar att få tag på.


Foto: Copyright 2020. All rights reserved.

Elin!



På kvällen åt vi midsommarbuffé, inte mycket bilder från den. Räkcheesecake fastnade på bild iaf.



Och glass med goda Solleröjordgubbar!



Kvällen avslutades med en femkamp. Superkul, Daga var lekledare och alla var lika engagerade.



Kvällen var inte slut där förresten! Sju sorters blommor skulle plockas, och det med att hoppa över sju gärdsgårdar blev att hoppa sju gånger över en och samma. Sen när Daga såg hur många kryp som kom krypandes på köksbänken från den lilla buketten, då var det stopp för hennes del. Det är bland det värsta hon vet. Elin stoppade sina blommor i en fryspåse. Lade dom under kudden och drömde inget. Kanske var det påsens fel 😜


Foto: Copyright 2020. All rights reserved.


Igår, midsommardagen, dukade jag inne så det blåste mycket på altanen.


Foto: Copyright 2020. All rights reserved.


En fräsch vit dukning med lite grönt ogräs från gården som bröt av lite.


Foto: Copyright 2020. All rights reserved.


Vi trotsade blåsten och tog det här som starter ute. Daga hade beställt sin favorit Romdipp med västkustchips.


Foto: Copyright 2020. All rights reserved.


Sen blev det helgrillad fläskfilé med hasselbackspotatis, larvpotatis som Daga kallar den. Åter igen en beställning från henne, hon älskar det. Pepparsås, bea och en melon och mozzarellasallad.


Foto: Copyright 2020. All rights reserved.


Till dessert, en god och fräsch Pavlova.


Foto: Copyright 2020. All rights reserved.


Receptet på den kommer!


Hoppas ni med haft en härlig midsommar!


Kram//Jenny

4
0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Följ mig på Instagram!

@jennysrumochspis
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00