ANNONS

Krossad potatis med soltorkad tomat och fetaostkräm

/

Grillat

,

Potatis

,

Sommarmat

,

Tillbehör

,

Vegetariskt

,

Foto: Copyright 2020. All rights reserved.


Hej!


Kikar in snabbt med ett supergott tillbehör som passar till allt grillat i sommar. Hittade receptet hos Catarina König och fick lov att testa bums, mina favoritsmaker. Så gott med den goda röran på!


Du behöver:


Delikatess eller färskpotatis (jag använde en påse delikatess)


Flingsalt


Svartpeppar från kvarn


Olivolja


Soltorkad tomat och fetaostkräm:


(Röran räcker till potatisar för 4-5 portioner ca)


150 g fetaost


1 1/2 dl crème fraiche


1 pressad vitlöksklyfta


1/2 dl finhackade soltorkade tomater


10 st hackade basilikablad


Salt, svartpeppar från kvarn


Garnering:


Strimlade basilikablad


Gör så här:


Koka potatisen. Häll av vattnet och låt vila utan lock. Sätt ugnen på 225 grader, varmluft om du har.


Lägg ett bakplåtspapper på en plåt och lägg ut potatisarna. Ta en gaffel och pressa sönder potatisarna med ett lätt tryck, bara så potatisen öppnat sig och plattar ut sig lite.


Salta och peppra potatisarna, ringla sen olivolja över.


Rosta i ugnen i ca 15 minuter.


Soltorkad tomat och fetaostkräm:


Mosa fetaosten i en skål. Tillsätt crème fraiche, den pressade vitlöken, hackade basilikablad och de finhackade soltorkade tomaterna. Smaka av med salt och svartpeppar.


Klicka ca 1 msk av röran på varje potatis. Toppa med strimlad basilika.


Smaklig spis !


Foto: Copyright 2020. All rights reserved.


Foto: Copyright 2020. All rights reserved.

Jag serverade potatisen till goda biffar med mozzarella och soltorkade tomater. Recept kommer.


Gör detta goda tillbehör till grillen ikväll.


Kram//Jenny

0
1

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00