ANNONS

Snabbaste tårtan

/

Choklad

,

Frukt och bär

,

Högtider

,

Midsommar

,

Tårtor

,

Foto: Copyright 2020. All rights reserved.


Hej!


Den här tårtan är så himla bra! Enkel så vem som helst kan göra den och färdig på ett kick. På 15 minuter står den på bordet. Och god, barnens favorit. Perfekt till högtider, skolavslutningen eller till att festa till vilken dag som helst lite extra. Använd de bär och choklad du gillar. Garnera efter tycke och smak. Recept kommer ursprungligen från Ica.


Du behöver till ca 8 personer:


2 färdiga marängbottnar


1/2 dl vispgrädde


150 g mjölkchoklad


4 dl vispgrädde


250 g färska hallon


1 nypa vaniljsocker


Till dekorering:


Färska bär, jordgubbar och hallon


50 g hackad mjölkchoklad, eller daim


Florsocker


Mynta eller citronmeliss


Gör så här:


Finhacka mjölkchokladen. Koka upp 1/2 dl vispgrädde, ta bort från värmen och ha ner chokladen i grädden. Rör tills du får en slät och blank smet. Är det svårt att få den helt slät, ha i lite till grädde och värm försiktigt, passa så du inte bränner chokladen bara.


Ta fram den ena marängbotten och lägg på ett fat. Fördela ut chokladen över marängen och ställ in i kylskåpet. Vispa grädden fluffig. Ha i en nypa vaniljsocker, vänd ner hallonen och vispa ihop till en härlig rosa färg.


Ta ut den svala maräng och chokladbotten och fördela ut hälften av hallongrädden. Lägg på den andra marängbotten och ha på resten av hallongrädden. Dekorera med jordgubbar, hallon, hackad choklad, mynta/citronmeliss. Pudra över lite florsocker.


Servera på direkten!


Foto: Copyright 2020. All rights reserved.


Foto: Copyright 2020. All rights reserved.


Foto: Copyright 2020. All rights reserved.


Foto: Copyright 2020. All rights reserved.


Mums!

2
0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00