ANNONS

Smörstekt torskrygg med ugnsbakad spetskål och kall dragonsås

/

Fisk och skaldjur

,

Grönsaker

,

Såser, dressingar och röror

,

Sommarmat

,

Varmrätt

,

Foto: Copyright 2020. All rights reserved.


Hej!


Har ni haft en bra helg? Vi har mestadels varit inne, vädret har varit si och så. Har hunnit med att rensa lite, mycket kvar dock. Ett ständigt pågående projekt hos mig. Ätit god mat har vi också gjort. Igår serverades den här magiska torskryggen, smörstekt, med spetskål, räkor och en kall dragonsås. Alla älskade maten, förutom Daga då förstås. Kål?? Nej tack! Vi andra är såå förtjusta i den.


Du behöver till 4 portioner:


4 bitar torskrygg


Smör att steka i


Salt, svartpeppar


1 spetskål


1 citron


50 g smör i bitar


Flytande honung


Kall dragonsås:


2 dl crème fraiche


1/2 dl majonnäs


2 tsk flytande honung


Salt, svartpeppar


Dragon, jag har 1 msk


Till garnering:


Några handskalade räkor


Dill


Gör så här:


Sätt ugnen på 200 grader.


Skiva spetskålen i ca 1,5 cm tjocka skivor och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Ha på salt och svartpeppar. Lägg smöret i mindre bitar runt om på plåten. Dela citronen i klyftor och lägg dom också runtom. In i mitten på ugnen i 20 minuter. Ta ut plåten och ringla flytande honung över kålen. In i ugnen ca 15 minuter till. Under tiden gör du klart såsen och torsken.


Rör ihop alla ingredienser till såsen och smaka av med kryddorna.


Salta och peppra fisken runtom. Hetta upp en rejäl klick smör i en stekpanna. Stek fisken ca 2 minuter per sida till fin färg. Ös med smöret i pannan över fisken. Ta pannan från värmen och låt filéerna vila i ca 5 minuter tills de fått en innertemperatur på 52 grader.


Lägg en bit kål på tallriken. Lägg torskfilén på kålen. Ha över en klick av dragonsåsen. Garnera med räkor och dill.


Servera direkt.


Smaklig spis!


Foto: Copyright 2020. All rights reserved.


Foto: Copyright 2020. All rights reserved.


Foto: Copyright 2020. All rights reserved.


Foto: Copyright 2020. All rights reserved.


Foto: Copyright 2020. All rights reserved.


Foto: Copyright 2020. All rights reserved.


Så magiskt gott!!


Foto: Copyright 2020. All rights reserved.


Ha en fortsatt fin helg!


Kram//Jenny

0
3

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Följ mig på Instagram!

@jennysrumochspis
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00