ANNONS

Snabb pizzasallad

/

Grönsaker

,

Pizza och paj

,

Sallad

,

Tillbehör

,

Foto: Copyright 2020. All rights reserved.


Hej!


Pizzasallad är ett måste till pizzan i vår familj. Och den här som går relativt snabbt ändå är perfekt att göra en laddning av på fredagen till pizzan på kvällen. Kålen blir mjuk och saftig av att du häller kokande vatten över, blandar den med olja, vinäger och kryddor. Den behöver sin tid att kallna i kylen bara. Minst 2 timmar men helst längre. Jag gjorde en sats häromdagen, (använde färdigstrimlad vitkål i påse) och vi åt den 1 1/2 timme efter då vi inte kunde vänta längre. Supergod.


Du behöver:


Ca 500 g fint strimlad vitkål.


1 liter kokande vatten


1/2 dl olivolja (annan olja fungerar med)


1 1/2 msk vitvinsvinäger


Salt och svartpeppar efter smak och tycke


Jag har i lite oregano med.


Gör så här:


Strimla vitkålen fint (om du inte köpt färdigstrimlad) och lägg i ett durkslag. Häll kokande vatten över kålen.


Blanda olja, vinäger och kryddor i en skål. Lägg i kålen och rör om så allt blir ordentligt blandat.


Kyl minst två timmar, helst längre.


Foto: Copyright 2020. All rights reserved.


Foto: Copyright 2020. All rights reserved.


Älskar det här, så gott!

0
0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00