ANNONS

Köttfärsgratäng med spaghetti och ostsås

/

Gratänger

,

Köttfärs

,

Middag

,

Pasta

,

Foto: Copyright 2020. All rights reserved.


Hej!


Ser ni att jag fått en ny sida? Den är jättefin tycker jag själv, med en bra sökfunktion och lite annat smått och gott som jag hoppas ni gillar. Nya bloggadressen är jennysrumochspis.se. Spara ner den och berätta gärna vad ni tycker. Blir så glad då!


Jag vet att ni tycker om extra god vardagsmat för hela familjen. Den här rätten är perfekt för det. En god köttfärssås, gör den som du brukar göra den. En krämig ostsås. Och spaghetti. Vad kan gå fel liksom. Orkar du inte snurra spaghettin till små nystan, blanda den rätt ner i formen då bara.


Du behöver till ca 6 portioner:


1 sats köttfärssås, för mitt bästa recept, klicka här


Spaghetti till 6 personer


Ostsås:


40 g smör


2 msk vetemjöl


2 dl mjölk


1 1/2 dl grädde


2 dl riven ost (mozzarella och parmesan)


Salt och svartpeppar


Lite extra riven ost


Gör så här:


Sätt ugnen på 200 grader.


Börja med köttfärssåsen .


Koka spaghettin al dente.


Smält smöret till ostsåsen i en kastrull. Ta från plattan och vispa i mjölet. Ha i mjölk, grädde och osten. Tillbaks på plattan och rör hela tiden tills osten smält och det börjar småputtra. Smaka av med salt och svartpeppar.


Ha i köttfärssåsen i botten på en ugnsfast form. Gör flera snurror av spaghettin och lägg ner i köttfärssåsen. Ringla ostsåsen runtom spaghettin. Strö över lite extra riven ost.


Gratinera i ugnen i ca 10 minuter.


Smaklig spis!


Foto: Copyright 2020. All rights reserved.


Foto: Copyright 2020. All rights reserved.


Foto: Copyright 2020. All rights reserved.


Foto: Copyright 2020. All rights reserved.


Foto: Copyright 2020. All rights reserved.


Mums, testa det här.


Och lämna gärna en kommentar vad ni tycker om nya sidan.


Kram//Jenny

7
0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00