ANNONS

Köket före och efter

/

Hemma hos oss

,

Inredning

,


Hej!


Jag har lovat att visa bilder på ”nya” köket sen vi bytte bänkskivor och satte backsplash på väggen i samma sten, marmorkomposit, som på bänkarna. Nu är det tre månader sen de duktiga hantverkarna (bästa när man får hem duktiga och noggranna hantverkare) var här och bytte. Men det blev klart först nu då vi skulle välja spishäll och få tag på en ny matta vi är nöjda med. Har letat (och velat) länge efter båda.


Det här är tredje gången vi byter bänkskiva sen den stora renoveringen för 12 år sen. Vi hade först en laminatskiva i svart. Vårat kök är från Ikea. Den skivan fick missfärgningar och ljusa fläckar så vi reklamerade den. Vi bytte då till en högblank vit. Efter några år, det är 25 års garanti, blev den jätteful vid sidan om diskhon. Vi fick då reklamera igen och nu valde vi att lägga till pengar och byta till sten istället. Ikea har varit fantastiskt serviceinriktade och hjälpsamma båda gångerna.Såhär såg köket ut nu innan bytet. Den svarta väggen har främst jag varit trött på länge nu. Ville ha in mer naturfärger och bort med den hårda grafiska stilen.En svart kran ville vi däremot ha för att bryta av det ljusa med. Jag var ute efter en slimmad snygg kran och hörde av mig till det lokala och anrika företaget FM Mattsson. Dom tipsade om denna kran från danska Damixa som också tillhör FM Mattsson koncernen. Supernöjda med den!Vid den här sittdelen äter vi frukost och lunch. Svårt att få en bild av helheten men vardagsrummet ligger helt öppet ett trappsteg ner från köket.


Det är inte alls riktigt klart kom jag på. Barstolarna sjunger på sista versen och behöver bytas ut. Det ska också belysningen ovanför göra. Men då vi inte vet vad vi vill ha istället får det vänta lite. 


På andra sidan trappan, mittemot sittdelen fick det vara lite grafisk stil kvar. Där hittar vi den här hyllan från Granit bl.a.
Lätt att ändra detaljer och stil efter humör och tycke. Just nu är det vin i fokus. 🥂


Köket från hallen sett. Bra att ha hylla då man hade, läs mig, behövt ett dubbelt så stort kök. Hyllan kommer från Ikea.


Detaljer…
Bottle Grinder kryddkvarnar från Menu. Cloudy kruka från Dbkd. Ljuslykta från Ernst.


Finaste och bästa kolsyremaskinen från Aarke.


Älskar ullmattan från Mio!
Tack till min instavän @husnrsju som tipsade om den 💕


Handdukar från HM Home


Äppelkvistar från trädgården i Kolonn vasen från Skrufs Glasbruk.


Smeghörnan efter samarbetet med Smeg.


Dålig bild, från fotoalbumet, men tänkte att det kan vara kul för er att se… så här såg köket ut från vardagsrummet sett när jag och Jocke träffades. Lite skillnad från nu 😉Ni vet känslan när man börjar göra om något, ser skavankerna och vill göra om mer. Så kände vi när bänkskivorna och väggen var bytt och målaren hade målat det som skulle målas. Då kände vi båda att vi ville ha ett helt nytt kök 🙈 Men det dröjer länge det. Och vi är supernöjda med vår minimakeover. Älskar det milda och jordnära som ger en helt annan känsla nu, och köket blev ju nästan som nytt på ett sätt.


Kram//Jenny

0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Följ mig på Instagram!

@jennysrumochspis
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00