ANNONS

Krämig kyckling carbonara

/

Kyckling

,

Middag

,

Pasta

,

Poppis till barnen

,


Hej!


Torsdag och helgen runt hörnet igen. Livet rullar på fort fast allt är lite på paus. Känner ni lika?


Den här rätten jag hittat hos Bambi måste ni testa. Barnen, och vi, älskar den. Krämig snabbpanerad kyckling med bacon och parmesan. Så gott!


Du behöver till 4-5 portioner:


4 kycklingfiléer


3 msk vetemjöl


4 msk riven parmesan


Salt, svartpeppar


Smör att steka i


Sås:


2 pkt bacon


2 vitlöksklyftor


3 dl grädde (jag har matgrädde)


1 dl riven parmesan


Gör så här:


Dela kycklingfiléerna på mitten och lägg dom i en skål. Häll på mjöl, parmesan, salt, svartpeppar och rör om så filéerna täcks helt.


Värm en panna med smör och stek kycklingen på medelhög värme tills filéerna är helt genomstekta. Ta upp kycklingen och lägg på en tallrik på sidan om.


Klipp ner baconet i pannan och låt det fräsa tills det fått lite färg. Pressa ner vitlöksklyftorna och låt fräsa med baconet en kort stund. Häll sen på grädden och ha i parmesanosten. Rör om tills osten helt har smält. Lägg i kycklingen igen och låt den bli varm om den hunnit kallna.


Servera med spaghetti.




Ha en fortsatt fin kväll.

0
0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00