ANNONS

Gratinerad storbiff med svampsås

/

Köttfärs

,

Middag

,

Foto: Copyright 2020. All rights reserved.


Hej!


Har alla haft lika fint sommarväder som mig idag? Så härligt.. och jag har kunnat bocka av lite grejer på listan.. varit hos revisorn och gjort klart bokslut och deklaration bl.a. Så skönt när det är klart! Och hunnit med både lunchdejt med en fin vän, och glassdejt med sambon. Träffade på vänner på stan jag inte hunnit träffa på ett tag. Så härligt att få prata lite, får mersmak!


Den här goda rätten ger också mersmak. Fått inspo från en veckotidning… En stor biff du plattar ut i pannan, så smidigt och snabbt istället för att göra mindre biffar. En god svampsås, har fortfarande sånt sug på svamp. Sen gratinera i ugnen med topping. Mums! En god söndagsrätt tycker jag, eller att förhöja vardagen lite extra med.


Du behöver till 4-5 personer:


1 gul lök


500 g nötfärs


1 ägg


1 tsk salt


1 krm svartpeppar


2 msk smör


Sås:


150 g färska champinjoner


3 msk smör


2 msk vetemjöl


2 dl grädde


2 dl vatten


3 msk kalvfond


1 msk fransk senap


1 msk soja


Topping:


5 st färska champinjoner


10 körsbärstomater


1/2-1 dl lagrad ost


Gör så här:


Sätt ugnen på 200 grader.


Skala och finhacka eller riv löken riktigt fint. Blanda lök, ägg, färs och kryddor.


Hetta upp en stekpanna med smör och platta ut färsen i pannan. Stek biffen ca 5 minuter per sida och ta sedan upp den. Skiva svampen och stek den i smör i pannan. Strö över mjöl och späd med grädde, vatten, fond och senap. Smaka av med soja. Låt koka ihop i ca 5 minuter. Lägg ner biffen i såsen.


Topping: Ansa och kvarta svamparna, halvera tomaterna och lägg på biffen. Strö över riven ost.


Gratinera i mitten av ugnen i ca 10 minuter.


Servera med ugnsrostade morötter och potatis samt en god sallad.


Smaklig spis!


Foto: Copyright 2020. All rights reserved.


Foto: Copyright 2020. All rights reserved.


Foto: Copyright 2020. All rights reserved.


Foto: Copyright 2020. All rights reserved.

Gurka, körsbärstomater, Oliver, avokado och fetaost…himmelsk blandning!


Kram//Jenny

0
1

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00