ANNONS

Chokladkolakräm med passionsfrukt och hallon

/

Choklad

,

Dessert

,

Frukt och bär

,

Påsk

,

Foto: Copyright 2020. All rights reserved.


Hej!


Den här desserten mina vänner, den ligger på min topplista. Hela familjens topplista. Receptet kommer från Monika Ahlberg och jag gör alltid dubbel sats av chokladkrämen, den är så vansinnigt god och smakar mer!


Du behöver till 6 portioner:


3 dl vispgrädde


200 g vit choklad


1 st äggula


1,5 msk smör


2 tsk vaniljsocker


250 g hallon, färska eller frysta


Till servering:


3 st passionsfrukter


Några hallon


50 g mörk choklad


Gör så här:


Värm grädden och låt koka någon minut. Ta kastrullen från plattan.


Bryt den vita chokladen i bitar och rör ner i grädden. Rör tills chokladen smält. Fortsätt att röra kraftigt och tillsätt äggulan. Rör ner smöret och vaniljsockret. Fortsätt att röra tills smeten är helt slät.


Lägg hallon i botten på 6 st glas. Fyll på med chokladkrämen.


Kyl minst 1 timme.


Smält den mörka chokladen och ringla över. (Här skar jag chokladen och strösslade på istället.) Garnera med passionsfrukt.


(OBS! Chokladkrämen blir ganska rinnig, den ska vara det. Vill förtydliga det då flera tror den ska stelna och bli tjock.)


Foto: Copyright 2020. All rights reserved.

Varför inte göra den här till påsk!


Foto: Copyright 2020. All rights reserved.


Foto: Copyright 2020. All rights reserved.

Testa den här!


Foto: Copyright 2020. All rights reserved.


Ha en fin helg!

2
1

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Följ mig på Instagram!

@jennysrumochspis
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00