ANNONS

Potatis och purjolökssoppa

/

Lunch

,

Middag

,

Soppa

,

Vegetariskt

,

Foto: Copyright 2020. All rights reserved.


Hej!


Sopp och pannkakstorsdag hemma hos oss. Potatis och purjolökssoppa, eller vichyssoise som den här franska soppan egentligen heter, är en riktig soppfavorit. Jag gör den på olika sätt men som jag gjort här är det mest goda.


Lagar jag den på jobbet så mixar jag den inte, gillar när det är lite bitar. Hemma mixar jag den slät, barnen äter den inte omixad, men tycker det är världens godaste soppa mixad. Vill jag ha den magrare så byter jag grädden mot mjölk. Här har jag stekt potatis i tärningar och strimlad purjolök och serverat som topping. Rekommenderas verkligen om tid och ork finns, såå gott! Knaperstekt tärnat bacon är också gott att servera till annars. En mycket god soppa som går att variera mycket, och snabbt går det att göra. Med enkla och billiga ingredienser.


Du behöver till 4-6 portioner:


6 mjöliga potatisar


1 stor purjolök


1 pressad vitlöksklydta


Smör att steka i


1 liter vatten


3 dl grädde (mat eller visp)


2 grönsaksbuljongtärningar


2 tsk timjan


Salt och svartpeppar


Garnering:


1 stor eller 2 små potatisar skuren i små tärningar.


Strimlad purjo


Gör så här:


Skala potatisen och dela i mindre bitar. Strimla purjolöken. Spara lite till garneringen.


Fräs potatis, purjo och den pressade vitlöksklyftan i en rejäl klick med smör.


Ha på vattnet, grädden, buljongtärningar och kryddor.


Låt koka i 15 minuter.


Smaka av om det behövs mer salt och peppar.


Mixa soppan slät.


Stek potatistärningar i smör tills potatisen blivit mjuk. Lägg i purjon på slutet.


Servera soppan med garnityret och ett gott bröd.


Foto: Copyright 2020. All rights reserved.


Foto: Copyright 2020. All rights reserved.

Det här tillbehöret! 👌🏻🔝


Foto: Copyright 2020. All rights reserved.


Foto: Copyright 2020. All rights reserved.


Stort gilla på den redan inköpta helgbuketten från Gumman Grön. Älskar spretiga buketter, och franska tulpaner!


Ha en fortsatt fin dag!

0
0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00