ANNONS

Frusen Banancheesecake

/

Choklad

,

Dessert

,

Foto: Copyright 2020. All rights reserved.


Hej!


Med bananer som började sjunga på sista versen här hemma så blev den här cheesecaken till. Med lite extra av allt då den även innehåller choklad, salt karamellsås och chokladsås. Riktigt god. Jag tog lite av varje jag hade hemma. Såserna kan uteslutas även om det var extra trevligt att dom var i. Jag hade cookies som botten. Fungerar med de kakor du gillar bäst, oreo, digestive t.ex. Garnera med karamelliserade bananskivor som extra finish.


Du behöver:


Botten:


300 g cookies eller andra kakor


125 g smält smör


Fyllning:


3 mogna bananer


3 ägg


1 1/2 dl strösocker


300 g philadelphiaost


3 dl vispgrädde


2 tsk vaniljsocker


50 g chokladknappar (eller finhackad)


Salt karamellsås (kolasås och flingsalt om du inte har salt karamellsås)


Chokladsås


3 mogna bananer


Garnering:


2 bananer


Strösocker


Gör så här:


Krossa kakorna i en matberedare eller i en påse med hjälp av en kavel.


Smält smöret och blanda med kakorna till en jämn massa.


Tryck ut blandningen i en springform, ca 23 cm, med bakplåtspapper i botten. Ha upp så mycket som möjligt på kanterna.


Ställ in formen i frysen medans du gör smeten.


Dela äggen i gulor och vitor.


Vispa äggvitorna till ett hårt skum och ställ åt sidan.


Vispa äggulor och socker och vispa till en jämn smet.


Vispa grädden med vaniljsocker tills grädden blir ganska fast.


Mosa bananerna och blanda dem med philadelphiaosten och chokladen.


Ringla salt karamellsås och chokladsås längst upp och rör ner den lite slarvigt i smeten.


Blanda ner banansmeten med äggulor och sockersmeten. Rör sedan i den vispade grädden. Och vänd till sist ner äggvitesmeten försiktigt.


Ta ut formen från frysen och häll i blandningen. Dunka formen försiktigt i bänken så alla luftbubblor försvinner.


Ringla på lite mer salt karamellsås och chokladsås längst upp.


Ställ in i frysen i minst 6 timmar, gärna över natten.


Ta fram ca 60 minuter och ställ i kylskåp innan servering.


Skala 2 bananer och skär dom i avlånga skivor. Lägg skivorna på en plåt. Strö på ganska mycket socker och bränn försiktigt med en brûlée brännare tills sockret smälter och blir karamelliserat. Låt svalna och lägg sedan bananskivorna på cheesecaken.



Foto: Copyright 2020. All rights reserved.


Foto: Copyright 2020. All rights reserved.


Foto: Copyright 2020. All rights reserved.


Foto: Copyright 2020. All rights reserved.

Det går bra att utesluta de karamelliserade bananerna om du swirlat såserna uppepå. Men dom är ett gott tillbehör.


Jag firade 10 000 följare på Instagram igår med den här cheesecaken bl.a. Det har varit ett mål för mig då man då får funktionen ”swipa upp” på stories. Då hittar alla lättare därifrån till mina recept vilket många har svårt för vet jag. Hurra!


Ha en fortsatt fin helg!


0
0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Följ mig på Instagram!

@jennysrumochspis
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00