ANNONS

Krämig tomatpasta

/

Pasta

,

Vegetariskt

,


Hej!


9 mars är tomatsåsens dag. Jag älskar verkligen tomatsås, speciellt till pasta. Detta recept jag använt är från min bloggkollega Siri Barje här på Köket, och det svänger du snabbt ihop till lunch eller middag. Supergott!


Du behöver till 4 portioner:


400 g spaghetti


1 gul lök


4 klyftor vitlök


1 tsk chiliflakes


2-3 msk tomatpuré


400 g konserverade körsbärstomater i burk


1 dl vatten


4 msk olivolja


1 dl grädde (jag använde matgrädde)


Salt, svartpeppar från kvarn


Riven parmesanost


Gör så här:


Finhacka lök och vitlök. Stek sen i olivolja tills löken blivit mjuk och glansig. Tillsätt tomatpuré och stek lite till. Tillsätt tomaterna och vatten. Krydda med salt och svartpeppar. Låt koka ihop utan lock i ca 15 minuter. Häll i grädden och koka lite till.


Koka spaghettin ca 2 minuter kortare än vad som står på förpackningen. Ta upp spaghettin och låt den koka klart i tomatsåsen. Tillsätt även några skedar av pastavattnet i tomatsåsen.


Servera med riven parmesanost.



Smaklig spis!

0
0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00