ANNONS

Kålmaja i Crock-Pot

/

Crock-Pot

,

Köttfärs

,

Middag

,

Foto: Copyright 2020. All rights reserved.


Hej!


Medans snön har fallit från himlen, precis hela dagen och det har inte slutat än, så har jag städat och jobbat i köket. Två recept har lagats och fotats. Det ena är Kålmaja. Det är en enklare variant av kålpudding och kåldolmar, och den är minst lika god. Jag har haft den på min ”att testa” lista länge. Jag har inte kommit på den själv, den finns i olika varianter på nätet. Inte den snyggaste rätten att fota men supergod verkligen.


Det doftade ljuvligt i hela huset idag. Daga blev superhungrig när hon kom hem från skolan och kände den. Hela familjen tyckte det var supergott, även lilla Daga som alltid är den stora skeptikern här hemma. Hon vänder och synar all mat med stora kritiska ögon. Jag säger alltid, titta inte så noga på maten, bara ät. Idag fick hon blunda och smaka direkt hon kom hem. Hon kände ju den goda doften som sagt. Jag visste att hon skulle titta ogillande på vitkålen och bestämma sig direkt att hon inte gillar. Så då fick hon blunda, det funkade bra ha ha…


Jag lagade Kålmajan i crock poten, det går bra att göra den i en stor gryta på spisen med såklart. Då får du bryna vitkålen först med sirap och oxfond, sen i med köttfärsen och bryna den. Ha i lite vatten och kryddor. Koka i 40 minuter på spisen och tillsätta grädde mot slutet.


Du behöver:


Ca 700 g vitkål


800 g köttfärs


2 ägg


1 dl grädde + 1 1/2 dl grädde


1/2 dl ströbröd


2 msk sirap


1 + 1 msk oxfond


1 msk soja


Salt och svartpeppar


Gör så här:


Strimla vitkålen fint och sprid ut i botten på din crock pot. Ringla över sirap och 1 msk oxfond Blanda köttfärsen med ägg, ströbröd, 1 dl grädde, 1 msk oxfond, sojan, salt och svartpeppar. Snåla inte med salt och peppar.


Lägg färsen på kålen och sätt igång 6 timmar på låg.


OBS! Efter 5 timmar, häll i 1 1/2 dl grädde och smula sönder köttfärsen med en trägaffel så allt blandas. Annars ligger köttfärsen som ett lock över kålen. Låt gå klart sista timmen.


Servera med kokt potatis och lingonsylt.


Smaklig spis!


Foto: Copyright 2020. All rights reserved.


Foto: Copyright 2020. All rights reserved.


Testa det här!


Kram//Jenny

0
0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Följ mig på Instagram!

@jennysrumochspis
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00