ANNONS

Flämtande Uttern

/

Gratänger

,

Kyckling

,

Middag

,

Foto: Copyright 2020. All rights reserved.


Ok, ni som inte testat den här urgoda kycklingrätten med det urkonstiga namnet, gör det! Undrar vem som kom på det??
Supergoda smaker. Receptet kommer ursprungligen från Ica tror jag men jag har gjort om det lite. Jag har inte minimajs med t.ex. Och jag gör lite mer sås då den är så god. Den karamelliserade paprikan du får när du steker den i socker är jättegod.
Du behöver till 4-5 portioner:
4 kycklingfiléer
2 små eller 1 stor röd paprika
1 1/2 msk socker
4 dl matgrädde (eller visp)
1 1/2 tsk curry
1 1/2 tsk sambal oelek
1 1/2 dl mango chutney
2 vitlöksklyftor
Salt och svartpeppar
Smör att steka i
Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader.
Dela kycklingfiléerna i lagom stora bitar. Bryn dom i smör i stekpannan med lite salt och svartpeppar och lägg dom sen i en ugnsfast form.
Strimla paprikan tunt och stek den i socker, fördela detta över kycklingen.
Blanda grädden med curry, sambal oelek, mango chutney och pressad vitlök. Häll det över kycklingen och paprikan.
In i ugnen i ca 20 minuter.
Servera med jasmin eller basmatiris och en god sallad.

Foto: Copyright 2020. All rights reserved.


Foto: Copyright 2020. All rights reserved.


Foto: Copyright 2020. All rights reserved.


Foto: Copyright 2020. All rights reserved.


Foto: Copyright 2020. All rights reserved.


Foto: Copyright 2020. All rights reserved.


Smaklig spis!

0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Följ mig på Instagram!

@jennysrumochspis
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00