ANNONS

Pannkaksrulle

/

Köttfärs

,

Middag

,

Såser, dressingar och röror

,

Foto: Copyright 2020. All rights reserved.


Hej!
Hoppas ni haft en bra helg! Halva familjen är förkylda här, inte jag, så det har varit en lugn helg. Men ändå mysig. (Förutom bokföringen jag gjort, den är tråkig) Daga har blivit galen i ABBA och spelar musiken så fort hon kan. Förra helgen kollade vi på Mamma Mia 1 och nu i helgen Mamma Mia 2.
Här kommer ett jättegott middagstips till er! En ugnspannkaka du fyller med köttfärs, bacon, tomat och riven ost. (Du kan fylla den med vad du tycker om egentligen) Rullar ihop den som en rulltårta och skivar sen upp den när du gratinerat den med lite ost. Perfekt om man har köttfärssås eller tacofärs över ju. Jag serverar den med min vitlökssås och sallad.
Du behöver:
Ugnspannkaka:
3 dl vetemjöl
6 dl mjölk
4 ägg
1 nypa salt
Fyllning:
500 g köttfärs
1 finhackad gul lök
1 pressad vitlöksklyfta
2 msk tomatpuré
1 burk krossade tomater
1 skvätt soja
1 skvätt kalvfond
1 skvätt balsamvinäger
Salt, svartpeppar
Basilika, timjan
Riven ost, jag har cheddar och mozzarella
1 pkt bacon
1-2 tomater
Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader.
Blanda mjöl och salt i en bunke. Tillsätt hälften av mjölken och vispa till en jämn smet. Tillsätt resten av mjölken och vispa ihop. Vispe sen ner ett ägg i taget.
Klä en långpanna med bakplåtspapper. Häll i smeten och grädda i ca 20 minuter. Ställ den att svalna.
Under tiden gör du köttfärssåsen. Bryn lök och vitlök snabbt i smör. Tillsätt köttfärsen och stek tillsammans tills den är genomstekt. Ha i tomatpuré, soja, kalvfond och balsamvinäger och rör ihop. I med krossade tomater och kryddor. Låt koka ihop och puttra tills nästan all vätska kokat in. Den får inte vara för lös.
Tärna baconet och stek det.
Dela tomaterna i små bitar.
Fördela färsen över hela pannkakan. Strö på baconen och tomaterna. Toppa med riven ost. Rulla ihop den som en rulltårta. Strö på riven ost uppepå och gratinera sen i ugnen i ca 10 minuter till osten smält och fått färg.
Servera med en god sallad och vitlökssås.
Min godaste vitlökssås:
2 dl turkisk yoghurt
1/2 dl majonnäs
2 tsk flytande honung
2 pressade vitlöksklyftor
Salt, svartpeppar, persillade
Blanda ihop allt utom persilladen och låt stå och dra ett tag. Krydda med lite persillade ovanpå innan servering.

Foto: Copyright 2020. All rights reserved.


På med köttfärs, bacon och tomater.

Foto: Copyright 2020. All rights reserved.


Toppa med riven mozzarella och cheddar.

Foto: Copyright 2020. All rights reserved.


Rulla ihop och på med mer ost.

Foto: Copyright 2020. All rights reserved.


Färdiggräddad.

Foto: Copyright 2020. All rights reserved.


Foto: Copyright 2020. All rights reserved.


Skiva upp…

Foto: Copyright 2020. All rights reserved.


Foto: Copyright 2020. All rights reserved.


Foto: Copyright 2020. All rights reserved.


Foto: Copyright 2020. All rights reserved.


Foto: Copyright 2020. All rights reserved.


Foto: Copyright 2020. All rights reserved.


Foto: Copyright 2020. All rights reserved.


Testa denna! Så gott!
 

0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00