ANNONS

Semmelkladdkaka

/

Bakat

,

Kladdkakor

,


Hej!
Nu är det väl fullt accepterat att börja med semlor, eller? Något som jag tycker är ännu godare än semla är semmelkladdkaka. Baka denna i helgen, har du inte testat så måste du!
Du behöver till ca 8 bitar:
150 g smör
100 g mandelmassa
2 tsk kardemummakärnor
2 1/2 dl strösocker
3 ägg
2 1/2 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
1 krm salt
Topping:
75 g mandelflagor
2 dl vispgrädde
Florsocker
Smör till formen
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret. Riv mandelmassan. Mortla kardemummakärnorna. (Tips! Jag har en kryddkvarn med kardemummakärnor, så bra!)
Rör samman alla ingredienser till kakan i en bunke.
Spänn fast ett bakplåtspapper i botten på en springform, ca 20-22 cm i diameter. Smöra insidan av kanterna.
Häll smeten i formen och grädda sedan i mitten av ugnen ca 20-25 minuter.
Låt kakan svalna.
Rosta mandelflagorna i en stekpanna. Häll av på en tallrik och låt svalna.
Vispa grädden lätt.
Bred ut grädden över den avsvalnade kakan. Strö över mandelflagorna och pudra över lite florsocker.
Servera!
”Recept från Kungsörnen”



Farligt god!

Foto: Copyright 2020. All rights reserved.


En ledig helg väntar. Ser så fram emot fredagsmyset med familjen ikväll. Första fredagen på länge utan planer. Resten av helgen ska det rensas. Håller på att fixa ett bloppiskonto på Instagram. Har en del porslin och inredningsprylar m.m som måste bort.
Önskar dig en trevlig helg!

0
0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00