ANNONS

Italienska frikadeller i tomat och paprikasås

/

Köttfärs

,

Middag

,

Pasta

,


Hej!
Det här mina vänner är något av det godaste jag vet. Jag bara älskar dessa smaker! Såsen med grillad paprika och tomat, köttbullarna med parmesan, spaghettin. Finner inte ord, ni måste göra det här.
Du behöver till 4 portioner:
500 g nötfärs
1 ägg
1/2 dl tomatpuré
4 dl finriven parmesan
1 dl persilja
1 tsk salt
1/2 tsk svartpeppar
Tomat och paprikasås:
1 burk grillad paprika i olja (ca 290 gram)
1 hackad gul lök
3 rivna vitlöksklyftor
2 msk tomatpuré
500 g krossade tomater
1 dl vatten
Salt
Topping:
1 dl hackad persilja
1 dl riven parmesan
1/2 citron, finrivet skal
Gör så här:
Hacka de grillade paprikorna om de är i stora bitar. Stek lök, vitlök och paprika i lite olja från paprikan. Tillsätt tomatpurén. Stek någon minut under omrörning. Häll i krossade tomater och vatten, låt sjuda i 10 minuter. Smaka av med salt, mixa såsen slät.
Blanda färsen med ägg, tomatpuré, parmesan, persilja, salt och peppar. Rulla ca 10 stora köttbullar, lägg ner dem i tomatsåsen och låt koka klart under lock, ca 20 minuter.
Servera med nykokt spaghetti och toppa med persilja, parmesan och ev citronskal.
”Recept från Coop”




Så så gott!
Ikväll är det äntligen dags för Mästerkocken, kommer bänka oss framför det och sen läggdags. Imorgon börjar allvaret med skola igen. Önska mig lycka till att få upp barnen relativt problemfritt imorgon bitti.
Kram/Jenny

0
0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Följ mig på Instagram!

@jennysrumochspis
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00