ANNONS

Nyårsdukningstips

/

Dukning

,

Högtider

,


Hej!
Är ni färdiga med julen? Jag är. Ingen riktig julkänsla infann sig hos mig i år. Hade kunnat hoppa över gran m.m. men för barnens skull så kom den givetvis fram. Jocke klädde den när jag jobbade, riktigt bra blev det. Barnen ville inte hjälpa till när det väl kom till kritan ändå. 🤪 Nu ska vi bara komma överens hur länge den ska vara kvar. Jag är den enda som vill ta bort den direkt. Perfekt att använda en del av sitt julgranspynt till nyårsdukningen med!
Nu är det ju nyår snart och då bjuder jag på lite tidigare dukningar jag gjort. Kanske något tips att snappa upp. Man behöver ju inte gå all in som en dukningsnörd som jag gör. En duk, några ljus, eventuellt en bukett och servetter är det som behövs för att göra lite extra fint. Men trevligt umgänge är det viktigaste, sen kommer maten. Och så förhöjs allt lite extra om man tänkt lite på dukningen med.

Den här dukningen jag gjorde för tre år sen är den jag gillar mest. Älskar färgerna och så tycker jag det är så fint att använda honeycumbs när jag dukar till fest.

Lamettaglitter i mitten på bordet och en ljusslinga på det. Inte ett levande ljus eller blomma, och det saknades inte alls.

Swedish Grace tallrikar. Glasen heter Rumours och kommer från Cervera. Guldbestick från Lagerhaus. Jag dukade med olika Photo Booth atteraljer vid varje plats. Champagneskålglas är perfekt att servera förrätt eller dessert ur.

Sammetsband runt linneservetterna.

Masker i svart sammet var placerade på bordet, både som snygg detalj i dukningen och till att ta på sig om någon skulle vilja det.

Förra året gick dukningen i guld och rosa. Ett paljetttyg jag hade i gömmorna fick agera nyårsduk. När ska man använda paljetter om inte på nyår!
Jag lade sen en rosa duk lite slarvigt uppepå, och ”Happy New Year” vimpeln lades också ut på bordet.


Rosor, ranunkler, tulpaner, vide m.m i buketten. Vårigt!


Festligt att duka med en liten flaska bubbel på varje plats att med ut till tolvslaget. Champagnen ska avnjutas i början på kvällen när den smakar som bäst och inte poppas vid tolvslaget tycker jag.

Nyårsdukning jag gjorde på Food&Wine mässan. Blanda ljus i olika färger och i olika höjd på ljusstakarna.

Tallrikar från Mateus. Guldbestick från Rusta. Linneservetter och glas är såna jag haft i massor med år. Paljettduk och guldskål från H&M.

Vi har inte riktigt bestämt nyårsmeny än men har en liten aning iaf. Sugen på soppa som förrätt, kött till varmrätt och dessert har jag inte en susning om än. Tar gärna emot tips!
Kram/Jenny

0
0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Följ mig på Instagram!

@jennysrumochspis
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00