ANNONS

Frusen pepparkakscheesecake

/

Dessert

,

Glass

,

Jul

,


Hej!
Imorgon är det pepparkakans dag och då passar det ypperligt att tipsa om den här godingen. Barnens favorit, enkel och så god. Gör den som fika eller dessert. Varför inte till självaste julafton. Den går jättebra att förbereda flera dagar innan.
Receptet är från Leila Lindholm men jag lägger till vaniljsocker för det vill jag ha i cheesecakesmet. Och jag garnerade med strimlat apelsinskal.
Jag har använt mig av en snöflingeform från Nordic Ware. Första gången jag gjorde den så ville den inte lossna från formen. Trots att jag försökte värma med brännare. Den hann smälta en hel del innan den ville lossna. Den här gången lade jag plast i och hällde sen i smeten. Då lossnar den i princip på direkten. Det problemet slipper du om du använder en vanlig springform med löstagbar kant.
Du behöver:
4 ägg
1 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
200 g philadelphiaost
3 dl vispgrädde
150 g pepparkakor
Gör så här:
Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker till ett fluffigt skum.
Vispa samman med osten.
Vispa grädden fluffig och vänd ner den i smeten.
Lägg pepparkakorna i en liten plastpåse och krossa dem lätt med en kavel.
Fyll ett lager med smet i en sockerkaksform eller springform. Strö över ett lager med krossade pepparkakor. Häll på resterande smet och täck översta lagret med krossade pepparkakor (spara lite till garnering). Frys tårtan minst 5 timmar.
Värm formen lätt med en brylebrännare, eller låt den stå framme en stund så släpper den lättare från formen. Stjälp upp cheesecaken och garnera med lite krossade pepparkakor.
Ät och njut!
Mums!

0
0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00