ANNONS

Risgrynsgröt i ugnen

/

Frukost

,

Jul

,

Mellis

,

Foto: Copyright 2019. All rights reserved.


Hejsan!
Blir ni likna sugna på risgrynsgröt som mig dessa tider? Jag gör den varje helg i december och familjen älskar den. Vi äter den till frukost, men skulle gärna kunna byta ut fler mål. Så gott men inte jättenyttigt så det får räcka som helgfrukost i juletider. Och den är så mycket godare att göra själv än att köpa färdig. Så värt den extra tiden det tar. Jag gör min i ugnen. Så smidigt att slippa stå och passa den. Man kokar först upp den på spisen och sen skjuts in i ugnen. Låt den stå och dra en liten stund, ät och njut! Ibland förbereder jag den kvällen innan… Tänk på att använda en kastrull med lock som tål att vara i ugnen.
Du behöver:
2,5 dl grötris
5 dl vatten
8-max 9 dl standardmjölk
En nypa salt
Lite socker
Och till servering kanel och socker samt mjölk så klart!
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader.
Koka upp grötris och vatten och låt koka på svag värme under lock i 10 minuter.
Slå på mjölken, höj värmen till max och låt koka upp. Rör om och sen på med locket. In med hela kastrullen i ugnen i 35 minuter. Gröten sköter sig själv, inte röra om!
Om du dubblar receptet, sänk värmen till 150 grader och öka tiden i ugnen med en kvart.

Foto: Copyright 2019. All rights reserved.


Amaryllis och hyacinter, som jag gillar dom!
Kram

0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Följ mig på Instagram!

@jennysrumochspis
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00