ANNONS

Gratinerad italiensk kassler

/

Gratänger

,

Kassler och skinka

,

Middag

,

Samarbeten

,

Foto: Copyright 2019. All rights reserved.


Hej!
Just nu har jag ett samarbete med Siljans Chark. Ett samarbete jag är väldigt glad för då jag värnar om att handla svenskt lokalproducerat kött av bra kvalitet med god smak. Och det är precis vad Siljans Chark står för. Att välja lokalt kött är hållbart och bidrar till en levande landsbygd med öppna landskap, tryggade arbetstillfällen och biologisk mångfald.
Siljans Chark jobbar med noggrant utvalda gårdar och är måna om god djuromsorg och korta transporter. Deras gårdsgriskoncept är unikt, klicka här så får du veta mer.
Jag betalar gärna mer för bra lokalt kött och äter det mer sällan än att köpa utländskt som bidrar till antibiotikaresistens och inte alls håller i varken kvalitet eller smak.

Foto: Copyright 2019. All rights reserved.


Jag har tagit fram ett recept med Siljans Chark goda kassler. Den smakar verkligen som kassler ska göra. En riktig familjefavorit som är toppen att göra en vardag när du kommer hem från jobbet, den tar inte mer än ca 30 minuter att få fram på bordet. Gör lite extra då den också är perfekt att ta med i matlådan.
Gratinerad italiensk kassler
Du behöver till 4 portioner:
400 g kassler
2 dl grädde , matgrädde går också bra
2 dl crème fraiche, lätt går också bra
3 msk tomatpuré
1 vitlöksklyfta
1 förpackning minimozzarella á 210 gram
200 g körsbärstomater
1 tsk oregano
1 tsk basilika
1 tsk timjan
1-2 dl riven parmesanost
Salt, svartpeppar
Smör att steka i
Färsk basilika till dekorering
Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader.
Putsa och skiva eller strimla kasslern. Stek på den snabbt runtom i smör så den får lite färg. (Kan uteslutas men jag personligen gillar när kasslern får lite yta). Lägg över kassler i en ugnsfast form.
Rör ihop grädde, crème fraiche, tomatpuré och kryddor. Tänk på att kasslern är salt i sig. Pressa i vitlöksklyftan och blanda ordentligt. Häll blandningen runtom kasslern. Stoppa ner tomater och mozzarella i formen. Ha på riven parmesan.
Gratinera mitt i ugnen ca 15-20 minuter.
Dekorera med strimlad basilika.
Servera med ris, potatis, pasta eller bara en god sallad.
Smaklig spis!

Foto: Copyright 2019. All rights reserved.


Foto: Copyright 2019. All rights reserved.


Foto: Copyright 2019. All rights reserved.


En riktigt god rätt som hela familjen gillar!

0
0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00