ANNONS

Kyckling med ajvar och fetaost

/

Kyckling

,

Middag

,

Foto: Copyright 2019. All rights reserved.


Hej!
Fick många frågor om det här receptet på Instagram häromkvällen när jag visade på stories. Så kul när ni frågar! Jag älskar ajvar, det blir så krämigt och gott av den. Och tillsammans med fetaost, ännu godare.
Du behöver till 4 portioner:
4 kycklingfiléer
2 dl ajvar relish , jag använder mild
1 1/2-2 dl grädde, jag använder matgrädde
2 tsk flytande honung
2 pressade vitlöksklyftor
150 g fetaost
Smör att steka i
Salt, svartpeppar från kvarn
Oregano, persillade
Gör så här:
Putsa kycklingfiléerna och dela varje filé i tre avlånga bitar.
Stek dom runtom i smör i en stekpanna/gryta. Salta och peppra dom.
Ha i ajvar, grädde, honung, vitlök och blanda. Smula på hälften av fetaosten. Krydda med oregano. Låt puttra några minuter tills kycklingen är riktigt klar. Ta av från plattan och smula på resten av fetaosten uppepå samt krydda med persillade precis innan servering.
Servera med ugnsrostad potatis, ris eller pasta. Och en god sallad så klart.
Smaklig spis!




Foto: Copyright 2019. All rights reserved.


Önskar dig en trevlig helg!

2
0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00