ANNONS

Chili con carne med guacamole och nachos

/

Grytor

,

Köttfärs

,

Middag

,

Vegetariskt

,

Foto: Copyright 2019. All rights reserved.


Hej!
Den här chili con carnen med både vita bönor och kidneybönor är extra god. Och jag vill inte äta den på något annat sätt än med guacamole och nachochips. Den här gången gjorde jag den med quornfärs. Minst lika gott som med vanlig nötfärs. Använd den med den färs du gillar. Gillar du extra starkt? Smaksätt med färsk chili.
Du behöver:
500 g nötfärs eller quornfärs
2 burkar vita bönor i tomatsås (Heinz)
400 ml kidneybönor
400 g krossade tomater
1 dl chilisås
2 röda paprikor
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
2 tsk paprikapulver
1/2 tsk chilipulver
1 buljongtärning (grönsaks eller kött)
Guacamole:
2 avokado
1/2 dl turkisk yoghurt
1 vitlöksklyfta
Sambal oelek
Salt, svartpeppar från kvarn
Några droppar citron
Gör så här:
Hacka gul lök, vitlök och paprika i små bitar. Fräs i en stor gryta. Stek samtidigt köttfärsen i en stekpanna. Lägg över den i grytan när den är klar.
Blanda ner vita bönor, kidneybönor och krossade tomater i grytan. Krydda med chilisås, paprikapulver och blanda ner buljongtärningen. Låt allt puttra ca 20 minuter på låg värme.
Gör guacamole under tiden.
Mosa avokadon lite slarvigt med gaffeln. Det ska vara lite bitar kvar. Blanda ihop med den turkiska yoghurten. Pressa ner vitlöksklyftan. Ha i sambal oelek, så starkt du tycker blir bra. Smaka av med salt och peppar. Ha i några droppar citron.
Smaka av grytan med salt och peppar samt chilipulver.
Servera chili con med guacamolen och nachochips.
Smaklig spis!

Foto: Copyright 2019. All rights reserved.


Foto: Copyright 2019. All rights reserved.


Foto: Copyright 2019. All rights reserved.


Foto: Copyright 2019. All rights reserved.


Foto: Copyright 2019. All rights reserved.


Foto: Copyright 2019. All rights reserved.


Foto: Copyright 2019. All rights reserved.


Foto: Copyright 2019. All rights reserved.


Perfekt med gryta! Mums!

0
0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Följ mig på Instagram!

@jennysrumochspis
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00